Storytel Book Club с Ванина Цонева

Срещаме ви с поредицата „Оргазъм за ушите“.


Много съм щастлива, че правим поредния епизод на Storytel Book Club. Този път имаме любопитен, интересен и подходящ за лятото епизод, посветен на Оргазъм за ушите - 40 истории на различни жени от Холандия, които изследват хоризонтите и границите на своя сексуален живот. Секс с жени, непознати хора, интимност във всичките ѝ аспекти… Говорим за табутата, близостта и интимността. Поканихме човек, който притежава огромен опит и е говорил не с един и двама човека по темата. Ванина Цонева е с нас. Ванина, знам, че когато отиваш в Берлин, откриваш сексуалността и интимността като голяма тема и като нещо, с което може да се работи и на което си струва да се посвети време. Имаш много публикувани материали, взимала си интервюта, работиш с двойки и хора поотделно и за нас ще е много любопитно да чуем как ти се стори този Оргазъм за ушите. Преди да ти дам думата ще кажа, че от предварителния ни разговор знам, че за пръв път слушаш подобно съдържание на български език. Може би да започнем от там.

Здравей, много се радвам да съм тук и да говорим на толкова готина тема. Оргазъм за ушите е като аудио порното и аудио еротиката. Да, споделих ти, че за пръв път слушам еротични истории на български. За мен отне известно напасване. Когато чух думите, които асоциирам с английски език, чак ми стана конфузно и смешно. Не знаех как да реагирам, но това после се преодолява, разбира се. На втората история бариерата я нямаше.

Знам, че вече си почти в края на историите и бих искала да те помоля да споделиш малко повече за това какъв спектър от табута изследват те, дали достатъчно богато представят сексуалните теми, от които се вълнуват жените. В крайна сметка това са сюжети от жени за жени. Днес често се предполага, че има неща, които ни харесват, пък то не е точно така или партньорите не смеят да правят разни работи с половинките си, за да не ги обидят, но въпросните половинки не биха имали нищо против да им се случат тези неща. Как ти се сториха тези истории, предвид факта, че наистина имаш богат опит?

Супер са, много ми хареса колко са описателни, отлично поставяха сцената и даваха много добър контекст. Не става въпрос за история, която започва със секс и приключва със секс, а дава контекст, емоция, защо се случва, как се случва. Всичко това много ми допада. Епизодите не са 40 минути, което за моето ADHD е абсурд да бъде изслушано – по 15-17 минути са, което е супер за едно возене в автобус да речем. Харесах продължителността и описанията. Имаше една историйка за Берлин, която на мен, разбира се, много ми хареса. Имаше доста любопитни динамики - един от сюжетите беше за тройка, няколко с жени и мъже и това богатство ми хареса. Липсваше ми още по-голямо разнообразие. Липсваха ми малко повече истории около някои по-нестандартни неща като BDSM примерно или пък неща, които съществуват навсякъде около нас, но може би не говорим достатъчно за тях като полиаморията. Нямаше и гей секс, което ми липсваше като на един бисексуален човек. Е, все пак все още не съм изслушала всички истории, така че очаквам да видя какво има нататък.

Запали и моя интерес. Обикновено с хората в подкаста често става въпрос за това къде слушат книгите и по време на каква дейност. Повечето пъти говорим за класически романи или разкази, но не и за еротично съдържание, та се чудя дали то би било също толкова подходящо за комбиниране с миене на чинии или пране, колкото и другите книги. Или може би се налага малко по-специално настаняване в себе си? Спомена пътуване в автобус, което ми се струва доста диво (смее се), но Storytel ни дава тази възможност. При теб с какви ежедневни дейности биха могли да се съчетаят тези текстове така, че да е приятно и да не е неудобно?

Може би не съм най-подходящия човек, който да питаш за това, защото имам много сериозно ADHD и фокус не мога да държа повече от 15-20 минути. Много ми е трудно да слушам аудио книга докато правя нещо друго. Обикновено сядам и я слушам. Или си я пускам преди да заспя. Така че не мога да слушам подкаст докато мия чинии. Относно еротичното съдържание на публично място… Супер много го препоръчвам. Открих го съвсем случайно. Четох една книга на киндела, която беше доста еротична и доста интересна. Беше страхотно, чувствах се много naughty. Гледах хората и си мислех „Хей, вие въобще не знаете какво се случва в главата ми“. Има нещо много spicy, нещо много интересно и вълнуващо. Да съществуваш в еротичното си ти на едно такова място, което е примерно градския транспорт.

Опеределено мисля, че точната дума е вълнуващо. Дори повишаващо адреналина изживяване. Чудесен начин да съчетаем интимния си свят на фантазии, спомени или копнежи с реалния живот - например докато пазаруваме или отиваме на работа. Има нещо много мръснишко и приятно. (смее се) Още от предварителния ни разговор много се развълнувах от аудио порното - за пръв път чувам за това. Спомена, че Оргазъм за ушите прилича на този жанр. Би ли могла да ни кажеш какви са приликите и разликите между историите, които чу и аудио порното. Сигурна съм, че не съм единствената, на която е непознато това.

Не съм сигурна дали мога да отбележа разлика, просто това, което съм слушала, идва от Сан Франциско и различни големи компании, които са финансирани. Може би преди 3-4 години започна да се говори за аудио порно и тогава се появиха дори и доста сайтове, в които може да се слуша без никакви проблеми. Има няколко апликации, които са само за аудио порно - платени са и са скъпи продукции – с озвучаване, актьори и т.н. Форматът е много успешен предвид факта, че съвпада с вкусовете на много хора – може да се слуша преди лягане, в градския транспорт… има вече и една подкатегория, която започва да се отделя като самостоятелна - тя е като медитация, но е мастурбация с гайд.

Често когато говорим за подобен тип интимност, секс и оргазми, знаем, че те са много силен инструмент за медитация и силно разтърсват и ума. Еротичните мисли са ценни за всеки един човек и лично аз вярвам, че е важно да отделяме време и внимание на интимните желания, фантази и копнежи. Особено когато имаме възможност да ги изследваме без непременно да е включен втори човек. Когато слушаме една история, тя е между нас и разказвача, но си остава само за нас. С поредицата Оргазъм за ушите смело мога да кажа, че освен да доставим удоволствие на ушите си можем и да помедитираме върху най-големите ни интимни желания. 

Съвсем честно да си призная след като изслушах 4 истории се наложи да мастурбирам. (смее се) 

Смея да твърдя, че си имала много приятно изживяване. (смее се)

Да, чудесно беше.

Можем да поздравим Storytel за това, че именно този проект е сред акцентите за лятото. За добро или зло всички сме много забързани и лятото ни остана един от сезоните, в които можем да избягаме, да си починем и да се откъснем без устройства. Докато лежим на плажа е страхотно да слушаме подобни истории, които са само за самите нас. А след това може би да се отделим в покой, да мастурбираме, да медитираме.

Препоръчвам слушането на такива истории и ако нямате добра представа какво харесвате. Гледането на порно с цел да видите какво ви допада не е от най-приятните занимания. Докато аудиото е за препоръчване. Както ти отбеляза, говорим само за аз самата с разказвача. Чувстваме се сигурни в този контейнер.

Според мен при порното много по-лесно човек може да се смути и притесни, в случай, че иска да изследва свои граници и е любопитен да види какво точно му харесва. Ако историята е разказана с апетитен и приятен език смятам, че много по-лесно слушателят може да прецени дали му е вкусно, дали иска да опита.

Да, така е.

Благодаря ти много, Ванина. Беше ми приятно, мога да продължа още часове да си говоря с теб на тази тема, както и на какви ли не други. Важно е да говорим за сексуалността си, както и да слушаме себе си, не само партньора си. Вярвам, че ще имаме още поводи за срещи.

И аз много ти благодаря и хубав остатък от деня.

И хубаво лято!

Мерси.

И много оргазми по възможност.

Да, да се надяваме.


бюлетин

още интеракция