Тук съм, има ме. Точно през 2019. Не е ли страхотно?

2019 всъщност може да бъде много симпатична и вярваме, че е пълна с чудеса и изненади.

“Човекът е единственото създание, което отказва да бъде, каквото е.” ни казва екзистенциалистът Албер Камю и няма как да не се съгласим  с него. Много често се случва да отричаме себе си, да игнорираме пробелмите си и да търсим грешки в другите, в света, в политиката и в ретроградния Меркурий. Истината е много по-простичка. Понякога се налага да се отделим от прекаленото мислене и само да вдишаме и издишаме много дълбоко като спрем да търсим смисъла и се отдадем на радостта. Все пак самият Достоевски казва, че животът има много по-малко смисъл, отколкото ние му придаваме.

Със сигурност често си мислите, че времето ни не е красиво, милениълите са неприятни и живеем в свят, в който ценностите се губят, но истински важните неща все още са тук и е много красиво, че можем да ги споделяме заедно. По телефона, през социалните мрежи, край масата в ресторанта или под звездите на плажа с бутилка ледено Somersby.

Страхотно е, че живеем точно днес, защото дните са вълнуващи и любовта, обичта, привързаността, смеха, песните, книгите и театрите все още са край нас и се случват абсолютно всеки ден. Достатъчно е само да отворим очите на душата си, за да видим всичко хубаво, с което е пълна 2019 година. Крайно време е да спрем да отричаме всичко и да фокусираме положителната си енергия първо към себе си, а след това и към околните. Колкото и да е клиширано, че доброто намира добро, няма да заболи, ако опитаме. И отново ще погледнем към екзистенциалистите и в частност Сартр, който твърди, че ‘Животът губи всякакво значение в момента, в който се простиш с илюзията, че е вечен.” Нека не си позволяваме да живеем в илюзии и не губим собствения си смисъл. Защото той е в малките неща и често е на един самолет (или една целувка) разстояние. Разбира се, наличието на трудности и драми в живота, безспорно придава изящен трагичен нюанс на дните ни, но цветята в гърдите и лекото живеене са за предпочитане. Истинската трагедия се случва тогава, когато осъзнаем, че губим прекрасното настояще, търсейки проблеми, пречки и трудности, с които да насърчаваме тъгите си.

Щастливи сме, че сме тук. Точно днес. 2019 всъщност може да бъде много симпатична и вярваме, че е пълна с чудеса и изненади. Стига само да забавим темпото, да почакаме малко, да влезем в себе си и да се оглеждаме за страхотните неща, които дебнат от всеки ъгъл.  А дори и великите дела да се забавят, прегърнете майките си, целунете любимия, прочетете хубава книга, вкусете най-обичаната си храна, изгледайте някой наистина изящен филм, смейте се с пълно гърло, гледайте небето и морето и след това разкажете всичко това на най-добрия си приятел в компанията на Somersby.

Наздраве за прекрасното време, в което живеем.

бюлетин

още рестарт