РОУЗИ ПЕРЕС: Меган не приема факта, че остарява

Актрисата в откровен разговор за остаряването и героинята си Меган от хитовия сериал “Стюардесата”

Дребничката фигура и бруклинският акцент веднага се забелязват у Роузи Перес. От пуерторикански произход, тя започва кариерата си като танцьорка и хореограф и е само на 25 години когато попада в “Do the right thing” на Спайк Лий. Три години по-късно става и Глория – любимата на героя на Уди Харълсън в белязалия поколения – „Белите на могат да скачат“. Тя се появи в компанията на Харълсън и Уесли Снайпс на наградите „Оскар“ тази година, за да отблежат 30 години от появата на филма. Актрисата е била и много близка с покойния Тупак Шакур, който я държи за ръка на събитие, за да накарат друг мъж да ревнува. 

През 1993-та е номинирана за „Оскар“ за поддържаща роля в „Без страх“. А сред последните ѝ проекти са “Хищни птици и еманципацията на Харли Куин” с Марго Роби и хитовия сериал на HBO Max „Стюардесата“. В сериала на HBO Max играе Меган – привидно добра майка и съпруга, която работи като стюардеса, но се оказва способна на далеч по-съмнителни дела, като кражба на данни. Роузи печели номинация за „Еми“ за поддържаща роля. В новия втори сезон, Меган се крие от миналото си. 


Случилото се с Меган беше неочаквано за мен – ти как реагира на действията и изборите й?

Обсъждахме как трябва да се развие Меган и за мен беше много важно тя да поеме отговорност за своите действия. Но изборите ѝ са доста крайни и могат да те шокират. Гледаш и си казваш „моля, наистина ли?“. Големият въпрос при нея е коя ще реши да бъде, когато е притисната до стената. Беше много вълнуващо да го изиграя. Тя е от хората, на които всеки трябва да стори път, защото са целеустремени. Не я интересува дали някой ще я хареса, дали ще има приятели. Да, радва се да види Каси отново, тъй като са близки, но просто иска нещата да дойдат на мястото си. И ще направи всичко, за да го получи.