Ексклузивно: дъщерата на Мерил Стрийп от „Позлатената епоха“ на HBO

Станислава Айви ни среща с двете млади звезди Луиза Джейкъбсън и Таиса Фармига.

Набралият вече сериозна популярност сериал на HBO „Позлатената епоха“ започва през 1882 година на фона на сериозна икономическа трансформация. Педставя ни редица млади хора, които се борят с промените на времето. Например аристократичната Мариан, която след смъртта на баща си се мести от провинциална Пенсилвания в Ню Йорк, и Гладис - младо момиче от новобогаташкото семейство, която става лесна мишена за преластители.

В специално изработените им костюми влизат младите актьори Луиза Джейкъбсън и Таиса Фармига. И двете имат телевизионен опит и талант по наследство. Луиза Джeйкъбсън е най-малката дъщеря на легендата Мерил Стрийп и скулптора Дон Гъмър. Освен талантливата й майка, сестрите ѝ Мами и Грейс също са актриси, а брат им Хенри е музикант. Мерил Стрийп се появи по много забавен начин и в кадри от партито на дъщеря си и колегите ѝ, когато започна сериалът. 


Таиса е по-малката сестра на Вера Фармига, доказан талант от филми като „От другата страна“ и „Заклинанието“. Двете са от многодетно украинско семейство и имат 21 години разлика. 


Луиза, играеш много прогресивно момиче, което иска промяна и има необичайни приятелства в тази епоха! 

Луиза: Аз създадох моята героиня по различни начини - тя преживя много промени по време на снимките. Основното ми вдъхновение дойде от романи от 19-ти век, които прочетох и това ми помогна да разбера какво се случва в главата на млада жена от тази епоха. 

Имаш и невероятни костюми да ти помогнат за това!

Да, абсолютно! 

Вашата професия ви позволява да бъдете толкова много персонажи и да пътувате във времето – ти си от семейство пълно с актьори, защо реши да тръгнеш по същия път?

Луиза: Това е много хубав въпрос. Не мисля, че имах избор, професията ме избра сама. Просто дойде един момент в живота, когато трябваше да се захвана сериозно с това. Не мога да го опиша по друг начин, най-естественото нещо за мен е!