Среща с актьорите от новата адаптация на „За всички създания – големи и малки“

Ветеринарният сериал е по Epic Drama всяка неделя и ще завърши със специален коледен епизод.

История за живота на роден в Шотландия ветеринар през 30-те очарова читателите из целия свят от момента на публикуването й още през 1970 година. Авторът е Джеймс Хериот, псевдоним на ветеринарния хирург Алф Райт, който прави хроника на своите приключения в живописното селище Търск. Работи под ръководството на ексцентричния и неразумен главен ветеринар, Доралд Синклер, преименуван в книгите на Зигфрид Фарнън. 

През 1975 излиза и филмова адаптация, наречена "За всички създания – големи и малки“, базирана на двете книги: "Ако можеха да говорят“ и "Това не би трябвало да се случва на един ветеринар“, с участието на Саймън Уорди и Антъни Хопкинс, съответно в ролите на Хериот и Зигфрид. Сега и новото поколение има шанс да се наслади на малко от красотата на провинцията и чара на шантавите герои в римейк на "Всички създания – големи и малки“, който бележи 50-та годишнина от публикуването на първата книга. 

Говоря си с част от актьорския състав – Ана Мадлей (“В Брюж”, “Короната”), която влиза в образа на дългогодишната икономка Госпожа Хол, Рейчъл Шентън (носител на “Оскар” за късоментражния си филм “Дете на тишината”) като фермерската дъщеря и любовна тръпка на Хериот, Хелън, както и Кълъм Уудхаус (“The Durrells”), който се превъплъщава в ролята на разглезения брат на Зигрфрид – Тристан. 

Ана, твоята героиня е страхотна! Много ми харесва, че знае абсолютно всичко и умее да се справя с всеки. 

Мисля, че това е едно от нещата, които ме привлякоха в нея, тя има страхотен дух. За мен тя е много емоционална и смела жена. Постепенно научаваме повече за историята й. Тя е от героите, които се грижат за другите и им се бърка в работата непрекъснато, но го прави за тяхно добро. Герионята й много добре знае от какво има нужда Зигриф, но не си го признава. Освен това смята, че Джеймс е прекрасен млад мъж, независимо че прави грешки. Той е на ново място, учи се, а тя се опитва да му помогне.

Включително да му носи хапчета за махмурлук!

Абсолютно, той е новобранец, който бива тестван непрекъснато. 

Гледа ли оригинала на сериала и какво научи за този период?

Така и не го гледах, но се запознах с книгите и историите на тези хора. Беше прекрасно. Освен това трябваше да усвоя йоркширски акцент, както и да се запозная в дълбочина с цялото поведение на госпожа Хол. Отношенията в тогавашното общество са интересни, тъй като моята героиня не работи от 9 до 5, а по-скоро непрекъснато, тъй като домакинските задължения никога не свършват. Така че това, което ми беше най-любопитно, бе да си представя, че съм в онова време и да поема някои от мъдростите на периода. 

Рейчъл Шентън и Николас Ралф

Рейчъл, трябваше ли да подготвиш нещо специално за ролята на Хелън?

Обожавам животните и да се пренеса в този период беше магическо. Играя дъщеря на фермер, израснала във ферма. Трябваше да изглеждам сякаш ми е супер комфортно в тази обстановка. Връзката на Хелън с животните датира още от момента, в който е родена. Прекарах доста време във ферма, за да стигна до етап, в който да се чувствам толкова добре там.  

Разкажи ми малко повече за усещането за един творец да спечели “Оскар”?

Абсолютна лудост е и не съм сигурна, че някога ще бъда убедена, че е истина! Но много се гордеем с това и с филма, който създадохме. Работя по въпроса да заслужа мястото си като сценарист и творец. 

Какъв е Тристан?

Кълъм: Това е герой, какъвто не съм играл преди. Той се появява само във втори епизод, за да внесе малко хаос в живота на останалите. Тристан е постоянно щастлив и за мен беше такова удоволствие да ходя на работа всеки ден. Да работиш в такава атмосфера и сред животни, какво по-хубаво от това? Ние може да имахме забележки към собствените си изпълнения, но животните бяха перфектни! 

Четох, че искаш да си вземеш куче.

К: Да, а и тази пандемия направи това съвсем реалистично желание. 

В момента съм вкъщи и в краката ми спи немска овчарка, огромна разлика е да го има тук.  

Много искам куче, може би по Коледа ще засиля този процес. Знаеш ли, ако не играех Тристан, щях да съм щастлив да бъда кучето Джес, тя е страхотна. Учил съм животниски движения в театрална школа, щях да се справя! Може да им трябват малко ефекти, но и с грим ще е  напълно достатъчно. 

"За всички създания – големи и малки“ може да гледате по Epic Drama всяка неделя от 19:45 с повторение в събота. Сериалът ще завърши със специален коледен епизод.  

бюлетин

още интеракция