Да поръчваш пица с ума си

Когато награждавания режисьор Теодор Мелфи, Stranger Things и Domino's направиха телепатията възможна.

Теодор Мелфи е награждаван сценарист, режисьор и продуцент. Мелфи е съсценарист, режисьор и продуцент на филма „Скрити числа“, за който получава номинации за „Оскар“ за най-добър филм и най-добър адаптиран сценарий.

Работата на Мелфи включва награди „Златен глобус“, БАФТА, „Изборът на критиците“ и „Оскар“. Като сценарист и продуцент творбите му включват: „The Starling“, „Going in Style“, „El Camino Christmas“, „American Dreamer“ и „Corner Office“. Що се отнася до телевизионната реклама, Мелфи е създавал рекламни клипове за Toyota, Intel, Subaru, McDonald's и FedEx и др., а наскоро спечели наградата AICP за най-добър късометражен филм за филма „Daughter“ за Apple (заснет с iPhone), .

Domino's винаги са се стремяли да улеснят поръчката и доставката на пица. Всички сме запознати със системата за проследяване на пица „Pizza Tracker“. На различни места по света е имало възможности за поръчка през Twitter с емоджита, през приложението Slack, чрез Samsung TV, Amazon Echo, Facebook Messenger и т.н. За да отпразнуват четвъртия сезон на научнофантастичния феномен „Stranger things“ на Netflix, Domino's подканиха своите почитатели да поръчат пица с ума си.


В триминутната реклама на Теодор Мелфи, която промотира иновативното приложение на компанията участват две от звездите на предаването – Кейлъб Маклафлин (Лукас Синклер) и Гатен Матарацо (Дъстин Хендерсън). Те карат велосипеди до Domino’s, за да получат своята поръчка, а междувременно в Националната лаборатория „Хокинс“ биват провеждани експерименти за телепатично поръчване на пица.

Тръмбъл, старши вицепрезидент на Domino's по иновациите на марките и продуктите, споделя, че получили запитвания от фенове дали видеото е изтрина сцена от филма, защото било толкова „реалистично“.


Поръчката през Domino's Mind Ordering позволява на потребителите да се докоснат до телепатичните си възможности с помощта на технологията. Агенция WorkInProgress си е партнирала с UNITS9, за да проектира и създаде приложение, което използва технология за разпознаване на лица и проследяване на погледа, което позволява на субекта да използва своите „сили“, за да поръча пица чрез определени изражения на лицето и движения на главата (като гледане, кимане с глава и др.). Приложението, което за жалост е достъпнo само в САЩ, се използва както за реални поръчки, така и за забавление. Учи потребителите на „телекинеза“ като измерва движенията на очите и жестовете на лицето. Те трябва да се втренчат, за да фокусират даден обект, да кимнат с глава, за да го придвижат нагоре. За освобождаване на обект, главата се мърда наляво. Това е приблизително начинът, по който Елевън използва силите си в сериала.

Потребителят е пренесен в класическа правителствена стая за разпити в Националната лаборатория „Хокинс“, заобиколен от типични за сериала обекти, част от които може да манипулира с ума си! Пицата се поръчва чрез левитиране и отваряне на кутия с пица, съсредоточаване върху празната кутия, a в последния момент потребителят трябва да затвори очи и да се концентрира върху желаната си пица.

„След това екранът става черен и се озовавате във всекидневна в стил 80-те години. На екрана се появяват поръчката Ви и адресът от профила Ви в Easy Order. „Направили сте мисловна връзка с Domino's. Трябва само да потвърдите поръчката си“ чрез взиране, казва програмата. И така, погледнах съсредоточено... Получи се. Официално бях „поръчала пица с ума си“. - Габриел Биенаш, Insider.


Що се отнася до това как се е стигнало до това невероятно сътрудничество, Тръмбъл, казва, че Netflix се е свързала с нея в началото на 2021 г., за да проучи интереса на марката към сътрудничеството преди началото на новия сезон. Четвъртият сезон на научнофантастичния хорър сериал на Netflix „Stranger Things“ излезе в два тома. Първите седем епизода бяха пуснати на 27 май 2022 г., а последните два епизода на 1 юли 2022 г.

Вълнуващата новина е... че предстои да излезе последният пети сезон. Ние очакваме с нетърпение новата среща с екипажа, който се готви да спаси Хокинс... или това, което е останало от Хокинс. И с удоволствие ще посрещнем новия сезон на „Stranger Things“ пред телевизорите си с любимата пица на обичаните ни герои. 


Може да не използваме ума си за поръчване на пица, но не е нужно и да се състезаваме с велосипеди до най-близката локация. Поръчването през приложението на Доминос България изисква значително по-малко усилено втренчване. И няма никога да закъсняваме за киновечерите си.


бюлетин

още рестарт