Време е за upgrade на есента

Заминаваме за Рим, вечният любим град. С помощта на авиокомпания Bulgaria Air.

Тази година кино-литературният фестивал CineLibri пренесе хиляди зрители до петото измерение, където се случиха десетки звездни срещи и бяха излъчени редица важни филмови адаптации по литературни произведения. Есента вече упорито се настанява в ежедневието ни и макар и фестивалът да е към края си, бягствата винаги ще са добра идея. А както е известно… всички пътища водят към Рим.

Колкото и трудно да ви се вижда приготовлението за зимата, искаме да си представите, че е възможно да upgrade-нете живота си. Затворете очи и сънувайте. Сънувайте как се качвате в самолет и отправяте погледа на сърцето си към Рим. Вдъхновили сте се след невероятния италиански ноар шедьовър “5 е съвършеното число” с Валерия Голино и Тони Сервило. Потегляте на забавен каданс и имате точно 5 причини да сте щастливи. Летите с бизнес класа в удобство и комфорт, имате достъп до бизнес салоните на летищата, получавате приоритет при чек-ин и качване в самолета, потъвате в удобство и комфорт и се наслаждавате на абсолютно релаксиращо пътуване. Добрите ни новини са, че това далеч не е сън, а благодарение на авиокомпания Bulgaria Air и тяхната нова услуга можете да летите до мечтаната дестинация като кинозвезда. А единственото по-хубаво от полет до Рим е… съвършен и комфортен полет до Рим.

Ангажиментът, който бихте имали по време на престоя си в самолета, е само това да се наслаждавате и да извадите някое приятно четиво от чантата си. Тъй като с услугата Upgrade имате допълнително 1 бр. чекиран багаж, ето и кои италиански четива можете да сложите в него, за да се приготвите до пътешествието до Рим:

Космически комедии, Итало Калвино

Фантастичните "космически комедии” на Калвино не са в общоприетия смисъл научна фантастика, а по-скоро опит да се иронизират и пародират много нейни постулати. В тях авторът помирява литературата с науката и митовете и чрез един фиктивен разказвач "пътува” във времето от сътворението на Вселената до наши дни. Както казва в предговора си Божан Христов, преводач на тома, "Итало Калвино свежда човешкото познание до една класическа космогония, в която малкото действащи начала си противостоят: пламък и кристал, крайно и безкрайно, ред и хаос, и го подтикват да търси напразно, при цялата множественост от привидности, хармонията на реалните отношения между човека и природата.”

Любов и секс в Древен Рим

Това е книга за историята и любовта. Тя ни кара, тласкани от силата на нашето любопитство, да се потопим в далечен и привлекателен свят. В нея изкусността на белетристиката е съчетана с точността на историческото изследване. Авторът стъпва върху познание, почерпано от археологически обекти, лабораторни данни, редица постижения на науката за античността, древни текстове, стотици артефакти от музеите, фрески, статуи и графити от Помпей и Херкула

Която и да е книга на… Елена Феранте

Вероятно родена в Неапол през 1943 г., италианската писателка с малко вероятното име Елена Феранте общува с читателите си само чрез своите издатели, които се боят, че ако разкрият самоличността й, тя ще престане да пише. Елена Феранте е автор на 9 романа. Свръхуспехът обаче настъпва, когато поставя началото на неаполитанските си романи със световния бестселър "Гениалната приятелка” (ИК "Колибри“, 2016), номиниран за международната дъблинска литературна награда, от който за по-малко от две години са продадени 5,5 милиона екземпляра! През 2016 г., когато излиза "Новото фамилно име“, втората книга от неаполитанската тетралогия, сп. "Тайм“ включва авторката в списъка на стоте най-влиятелни личности. А "Историята на изгубеното дете“, четвъртият роман от поредицата, е удостоен със Златен медал на Независимите издатели и е номиниран за Ман Букър Интернешънъл. Две от книгите на Феранте са филмирани. Подготвя се телевизионен филм от 32 серии по тетралогията с главен сценарист писателят Франческо Пиколо.

Не пропускайте тази есен да направите здравословен, луксозен и качествен Upgrade.

бюлетин

още рестарт