Японската революция в грижата за кожата

На какво се дължи перфектната кожа на японките? Ето отговорите.

Винаги чистата, гладка и сияйна кожа на японките е будила не само възхищение, но и лека завист у нас. Приличат на истински порцеланови кукли! Ето и някои от тайните, които откриваме в книгата "Японската революция в грижата за кожата" на Чизу Саеки.

Много жени харчат състояние в салони за красота, но можете да получите подобни резултати у дома за малка част от цената.

Сутрешна защита

Сутрин главната ви цел трябва да е да защитите кожата от многото рискове, които я дебнат в предстоящия ден: ултравиолетови лъчи, климатици, цигарен дим, отработени газове и много други. Започнете, като проверите лицето си в огледалото и решите какво му е нужно в този момент. След това преговорете програмата си. Навън ли ще бъдете? Или ще седите за дълъг период от време в помещение с климатик? Изберете козметиката, с която да защитите кожата си според това какво ще правите и къде ще бъдете през деня. След това ви съветвам да затоплите козметичните продукти, преди да ги подадете на порите си с пръсти. Кожата ви ще абсорбира затоплените продукти с по-голяма готовност и така гримът ви ще трае по-дълго.

Сутрешна грижа

1. Измиване

Методът ми е сутрин просто да изплакна лицето с хладка вода. Ако искате да използвате сапун за лице, разпенете го добре, покрийте лицето си с пяната и после изплакнете обилно.

2. Лосион

Полагането на лосиона с ръце е възможно, но една лосионова маска ще освежи лицето ви още по-добре само за три минути.

3. Серум

Можете да използвате различни серуми според състоянието и вида на кожата ви. Аз използвам дълбоко проникващи серуми за подхранване на дермиса.

4. Емулсия/крем

Емулсиите и кремовете запечатват хранителните вещества, които сте дали на кожата си. Непременно първо ги затоплете в ръцете си.

5. Праймер

(основа за грим)

Използвайте подходящия праймер за дневните си планове като такъв със защита против слънце или придаващ блясък на кожата. Може да е или плътен крем, или по-лека емулсия.

6. Фон дьо тен

Препоръчвам течен фон дьо тен за жените над 30. След като положите внимателно фон дьо тена, можете да задържите грима си през целия ден дори през лятото.

Вечерна терапия

Вечерта е времето да обгрижите уморената си кожа. Първо отстранете всичкия грим, като използвате памучни тампони. След това тонизирайте кожата си с лосион, подхранете я със серум и накрая запечатайте хранителните вещества с крем. Не забравяйте да извършите тази рутинна задача с всичката грижа, която кожата ви изисква. Това включва измиване на лицето с ексфолиант веднъж седмично, за да се отървете от мъртвите клетки, и полагане на придаваща блясък маска, когато сте прекарали дълги часове на слънце. Вниманието, което отделяте на кожата си вечер, ще бъде богато възнаградено на следващата сутрин. Да си легнете, без да свалите грима, е абсолютно неприемливо. Ако това ви звучи като нещо, което бихте направили, научете се да третирате кожата си с повече обич.

Вечерни грижи

1. Почистване

Ако сте над 30, използвайте кремообразен почистващ продукт. Преди това отстранете всичкия грим и червило с продукт за сваляне на грим.

2. Измиване

След като напълно сте свалили грима си, изплакването с хладка вода би трябвало да е достатъчно, но ако решите да използвате сапун за лице, непременно го разпенете добре.

3. Ексфолииране

Ексфолиирайте лицето си с ексфолиант около веднъж на 10 дни, което ще освежи цвета му. Смесете ексфолианта със сапун за лице за по-мека текстура.

4. Лосион

Една обикновена лосионова маска е достатъчна, но за допълнително овлажняване покрийте маската с прозрачно фолио. Това ще помогне на кожата ви по-добре да абсорбира серума, който ще поставите в следващата стъпка.

5. Серум

Има ли нужда кожата ви от овлажняване? Суха и лющеща се ли е? Диагностицирайте какво ѝ е нужно и решете какъв тип серум да използвате.

6. Емулсия/крем

Внимателно запечатайте хранителните вещества, които току-що сте вкарали в кожата си, като нанесете емулсия или крем с възглавничките на пръстите и с длани.

Отстраняване на грима от очите и устните

Повечето от онези, които имат бръчици и повяхване около очите или устата, не почистват правилно лицата си. Особено внимание е необходимо за цветния грим като очни сенки и червило, които могат да причинят пигментация, ако останат неотстранени. Винаги ги изтривайте напълно с продукт  за сваляне на грим, преди да продължите с цялостното почистване. Ако прекарвате 30 минути да си поставяте грима, отделете 30 и за свалянето му. С такава настройка трябва да подходите към тази задача. Перлените и блестящите частици също са упорити за отстраняване, така че положете допълнителна грижа за тях, ако сте използвали козметика, която ги съдържа. Когато най-напред отстраните както трябва грима от очите и червилото от устните, да почистите цялото си лице ще ви е много по-лесно.

бюлетин

още рестарт