Отблизо с Карла Гуджино

Талантливата актриса разказва за новия си сериал „Момичетата в автобуса“

Красива и талантлива Карла Гуджино е от италиано-ирландски произход и от малка знае, че иска да е актриса. Започва кариера на модел и в последствие дебютира с няколко проекта на малкия екран, сред които и любимия сериал на мнозина „Алф“. Следват редица заглавия в хитови филми от 90-те, сред които „Майкъл“ с Джон Траволта и „Змийски очи“ с Никълъс Кейдж. Участвала е и в хитовата поредица „Деца шпиони“, а Робърт Родригез я кани за визуалния си хит „Град на греха“. Била е таен агент в сериала „Джет“ и съпруга на Скалата в екшъна „Сан Андреас“. Последните години работата ѝ с режисьора Майк Фланаган я изпраща в малко по-тъмните светове на „Играта на Джералд“ по Стивън Кинг, както и сериалите за сложни и нездравословни семейни отношения „The Haunting of Hill House” и „The Fall of the House of Usher”. Актрисата е омъжена за венецуелския режисьор Себастиан Гутиерез.

Последният проект на Карла е сериала на HBO Max – „Момичетата в автобуса“, където тя играе политическия журналист Грейс. Историятя е на 4 жени, които отразяват политическа кампания в САЩ и се придвижват с автобус, който следи кандидатите. Грейс е амбициозна, успяла и е майка, за която обаче имаме чувството, че кариерата идва на първо място. 


Карла, как би описала твоята героиня Грейс на приятел?

Това е много хубав въпрос – бих казала, че е безстрашен журналист с много силна ценностна система що се отнася до професията ѝ. Тя е видяла и преживяла много в своето време и това, което ме изненадва е, че остава любопитна и дава на хората около себе си възможности. И в крайна сметка е ментор по душа, независимо дали ѝ харесва или не.

Като журналист от много години, мога да потвърдя колко е важно да си запазиш любопитството в тази професия! 

Интересно ми е да чуя теб, защото ние си правим заключения за светове, които не познаваме – трябваше да науча колко бързо всъщност един журналист стига до истината и трябва да я предаде достатъчно коректно и светкавично. Малко като професионалната борба е – играят една и съща игра, а в същото време са конкуренция и след мача в съблекалнята си казват реално колко много са се харесали. Това е моята асоциация с журналистиката – играеш играта, конкуренти сте, но си имате уважението.

Бих казала, че единствената разлика е, че при спортистите, те може би наистина се харесват. Докато в журналистиката ако някой ти каже колко добре си се справил, най-вероятно говори друго зад гърба ти. 

Имаме го малко това в сериала.


Грейс има и малко семейни драми.

Плашещо е да играеш герои, които имат общи качества с теб, тъй като не искаш да ги виждаш. Това за мен е един от най-големите подаръци на актьорството. Независимо, че в крайна сметка сме много различни с Грейс, ролята ме накара да си припомня и моето начало като актьор още в тийнейджърството. Тогава можех да се погрижа по-добре за семейните си ценности, бях толкова фокусирана върху кариерата си, че в главата ми всичко друго беше на второ място. Това със сигурност ми е помогнало да се реализирам успешно, но в последствие си даваш сметка, че си изоставил важни отношения в живота си. Слава богу, връзката със съпруга ми винаги е била на първо място, но е имало и други, които не са. Така че Грейс ми беше едновременно интересна, но и ме плашеше за някои свои черти. За мен обаче това е най-интересното за професията – да погледнеш своя живот през различна гледна точка. 

Ти не се притесняваш да влизаш и в по-тъмни светове. Спомням си първия път като те видях на екран – голям фен съм на Bon Jovi...

Значи отдавна имаме отношения с теб!

Следя те от клипа „Always“ насам и последните ти проекти с Майк Фланаган са толкова тъмни семейни отношения!

Много обичам да приемам страшни неща, това е истината.

Гледайте нов епизод на „Момичетата в автобуса“ всеки петък в HBO Max

Момичетата в автобуса HBO Max Карла Гуджино Станислава Айви

бюлетин

още интеракция