Eксклузивно: Брайън Кокс от сериала "Наследници"

Срещаме се с Логан Рой от хитовия сериал, който може да гледате по HBO GO.

Актьорът Брайън Кокс е роден в Шотландия преди 75 години. В началото на кариерата си покорява сцената като крал Лир, а в последствие добива популярност във филмите “Роб Рой” и “Смело сърце” на Мел Гибсън. Кокс е първият актьор, който изиграва Ханибал Лектър на екрана в “Manhunter” през 1986 година. Носител е на множество престижни театрални, филмови и телевизионни награди и номинации. Виждали сме го в “Боксьорът” с Даниел Дей Луис, “Адаптация” с Никълъс Кейдж и Мерил Стрийп, “Бесни страшни пенсии“ с Хелън Мирън, “Зодиак” с Джейк Джиленхол, в “Троя” като Агамемнон. Кариерата му се състои от над 200 заглавия, благодарение на изключителен талант, осанка, присъствие, запомняща се визия и дълбок глас. 

В последните няколко години той е безкрупулният Логан Рой в хитовия сериал на HBO “Наследници”. Героят му е начело на богато семейство, което контролира огромна империя, но има множество проблеми. Логан не може да посочи наследник от четирите си деца, които непрестанно доказват, че не заслужават тази позиция. Сериалът стана носител на много награди “Еми” и “Златен глобус”, а Брайън Кокс взе статуетката за главна роля миналата година. Брилянтен диалог, невероятна актьорска игра и режисура са само част от елементите, които правят историята толкова успешна. А семейство Рой се завърна за третия си сезон и сериалът официално беше продължен а четвърти. 

Срещаме се с Брайън виртуално, но чувството му за хумор проличава веднага. Той се извинява, че няма да успеем да си говорим на български език. 

Здравей, Брайън!

Здравей, Стаси!

Значи интервюто все пак ще е на английски език, разбирам че българският ти не е страхотен.

Не съм говорил на български от доста време и не, не е много добър. 

За мен е чест да се запознаем!

Благодаря ти.

Какво е усещането Логан Рой да се завърне на екрана?

Страхотно е, аз съм много щастлив от това, наистина. “Наследници” е невероятен сериал и съм горд да бъда част от него. Актьорският ни състав е фантастичен и сме истинско семейство. За разлика от семейство Рой на екрана, ние сме много симпатични и се разбираме страхотно. Истинско удоволствие е, освен това няма такъв друг диалог. Винаги е бил и става все по-добър в новия сезон.

Абсолютно, понякога си връщам реплики само за да ги чуя пак.

Преди няколко дни беше премиерата на сезона в Лондон и имаше 2 500 човека публика. Жена ми ме погледна и само каза “като на рок концерт сме”! Разбрах, че една дама е крещяла “Логан, Логан, Логан” и е припаднала накрая. 

Каква е твоята връзка с Логан и срещал ли си такива хора в живота си?

Познавам много подобни хора, да. Той е доста сложен персонаж и се различаваме основно в това, че той е песимист, аз съм оптимист. Освен това аз съм социалист, а той – капиталист. Но имаме и прилики – и двамата псуваме, аз не чак колкото него, но неговото поведение ми се отразява. Той е като моя зъл близнак. Псувам повече от преди заради него! И двамата сме разочаровани от човечеството, мизантропи сме, смятаме че живеем в лошо време. При мен е моментно, докато той винаги го е вярвал. Все пак смятам, че нещата ще се оправят, докато Логан не е съгласен с това. Според него човешките същества ненужно заемат пространство. За какво още спорим? Като цяло се разбираме добре и си мисля, че той остава много неразбран. Неговата цел е единствено да намери наследник, а децата му са ужасни и аз му съчувствам. Не защото моите деца са ужасни, могат да бъдат трудни, но много ги обичам. Но той също обича своите.

По много интересен начин!

Да, така е, но наистина ги обича и това е важното. Непрекъснато се разочарова от тях, за разлика от мен и моите. Напротив, децата ми непрекъснато ме изненадват и радват! Докато при Логан тези изненади го разочароват постоянно. 

Ти имаш таква впечатляваща кариера и разнообразни герои зад гърба си – как решаваш, че искаш да влезеш в кожата на даден персонаж и има ли герои, които са насочили кариерата ти в различни посоки?

Чувствам се много благословен в работата си, дала ми е толкова различни елементи. Просто съм късметлия, наистина. Разбира се, този късмет е придружен от много старание. Правя това вече 60 години, което е много време! И наистина съм щастлив – имам прекрасни съпруга и семейство. Говоря за Брайън Кокс, не Логан. Щастливец съм да мога да работя нещо толкова страхотно. Създателят на сериала Джеси Армстронг пише невероятни сценарии, които имат цел и смисъл – това е сатира като никоя друга. Целият му екип ни дават страхотни възможности. Става все по-хубаво. 

Благодаря ти!

Извинявай, че не можахме да си поговорим на български.

Няма нищо, оставяме го за следващия път.

Следващият път ще съм готов!

Новият сезон на “Наследници” е достъпен в HBO GO

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още ИнтерАкция