"Наследници", "Шитс Крийк" и "Пазителите" триумфираха на 72-рото издание на наградите "Еми"

Водещ на една почти изцяло виртуална церемония беше Джими Кимъл.

Виртуални връзки по време на пандемия, липса на публика и опити за политически и житейски послания белязаха 72-рото издание на наградите за постижения в телевизионния бизнес – “Еми”. Водещ на една доста суха церемония беше Джими Кимъл, който е известен с изключителния си хумор, но за съжаление, когато няма публика и повечето от другите елементи са предварително записани, няма как да се предаде емоцията на живото шоу.

Номинираните бяха включвани на видео връзка от домовете си, а наградените получаваха своите статуетки от екипи със защитни костюми. В церемонията участваха и много хора с различни професии, които обявяваха победители – лекари, пощальони, учители или астронавти. За съжаление, дори това не успя да направи церемонията по-успешна.  Дженифър Анистън и Джейсън Бейтман бяха сред звездите, които се появиха във виртуалното студио, където Джими беше сам през повечето време, а после бяха включени и на видео връзка от дома на Анистън. Кортни Кокс и Лиса Кудроу също бяха там, обявявайки, че живеят заедно от 1994 година. Предстои да видим събирането на актьорския състав от “Приятели” в специално издание за HBO Max.

HBO беше и телевизонната мрежа или платформа, която триумфира с най-много статуетки – общо 30. 

“Шитс крийк”

В категорията комедия сериалът за разорено богато семейство, което се опитва да започне нов живот – “Шитс крийк” постави нов рекорд в историята на наградите, тъй като обра всички основни статуетки – за актьори, сценарий, режисура и сериал. Създатели на сериала са Дан Леви и баща му Юджийн, познат на публиката като бащата на главния герой в поредицата “Американски пай”.

Дан Леви

В главната женска роля е Катрин О’Хара, позната пък като майката на Кевин Макалистър от “Сам вкъщи”. Ветерани в комедийния жанр, двамата спечелиха първите си статуетки “Еми” за комедийния ситком, който успешно приключи след шест сезона. Екипът се беше събрал в дома на Юджийн Леви, където бяха поставили и специални масички като на истинско събитие. Подобна ситуация имаше и в къщата на Рийз Уидърспуун, която заедно с Кери Уошингтън празнуваше идването на новата година – 2021, тъй като обявиха, че нямат търпение тази да приключи.

Катрин О'Хара

 

В категорията драма също нямаше изненади, тъй като сериалът за богато семейство със сложни отношения – “Наследници” взе приза за сериал, сценарий и главна мъжка роля в лицето на Джеръми Стронг. Статуетката за главна женска роля отиде при Зендая за ролята й на проблемна тийнейджърка със зависимости в “Еуфория”, което я направи най-младата носителка на наградата. Тя беше искрено развълнувана и отправи послание към младите да имат надежда и да вярват в мечтите си. А поддържащите награди отидоха абсолютно заслужено при талантливата Джулия Гарнър за “Озарк” и невероятния Били Крудъп за “The Morning Show”.  

“Наследници”

Освен тези за “Наследници” и “Еуфория”, HBO прибави към наградите си и още 11 за най-номинираната продукция – “Пазителите”. Сред тях бяха актьорски призове за Реджина Кинг и Яхая Абдул-Матин II, както и най-добър лимитиран сериал. Историята, базирана на комикс, разказва за маскирани пазители на реда, които се борят със злото. Марк Ръфало пък стана най-добър актьор в категорията за ролята си в “Дотолкова съм сигурен”, побеждавайки Хю Джакмън за “Лошо образование” или както каза Джими Кимъл “сега ще разберем кой печели в битка между Хълк и Върколака”. Тук успя да се вмъкне и една награда за най-добра режисура за изключителния сериал “Unorthodox”

Реджина Кинг

Форматът на церемонията не позволи на водещия да се разгърне максимално така, както сме свикнали. Бих се присъединила към партито на Рийз Уидърспуун и Кери Уошингтън в очакване на новата година, когато ще има публика за шегите на Джими Кимъл и дългоочаквана церемония на живо.  

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция