Животът е танц

В новата кампания на Gucci. И не само.

Ако модата притежава нещо, благодарение на което може съвсем спокойно да бъде класифицирана като изкуство, то това безспорно е умението да ни кара да се чувстваме различно. Не по-добре, а по-различно. Дали ще ни усмихне, отврати, изненада, зарадва, плени. А детайлите, където се крие дяволът пък, са само свидетелство за майсторството и любовта на онези, които от няколко метра плат могат да създадат тоалет, чиято история тепърва да бъде разказвана.

Нещо много подобно се случва и с последната колекция на Gucci. Алесандро Микеле, който е начело на бранда от 2015 година, обожава Холивуд и никога не го е крил. През годините се обгражда от звездната компания на Джарет Лето, Лана Дел Рей, Дакота Джонсън. Тазгодишната круизна колекция и миналогодишната есенна бяха поклон към Chateau Marmont и Paramount Studios. А днес сме свидетели на един истински празник, честващ красотата, пищността и неповторимия дух на Холивуд, филмите от 40-те и 50-те и... музиката в дъжда.

Колекцията изобилства от блясък, ретро намигания, филмови препратки и дори доза хумор. Тийзърите на кампанията включват и импровизирани интервюта на звезди, отиващи на премиерата на въображаем Gucci мюзикъл. Ако обичате пайетите, перата, вариететното излъчване и танците до зори, то със сигурност ще си пуснете видеото от кампанията поне още веднъж и ще си затананикате Тhere’s No Business Like Show Business на Ървинг Бърлин.

 

Самият Алесандро споделя, че вдъхновение за цялостния му вкус и усет към модата черпи от ранните спомени с майка си. За нея казва, че тя цялата е Холивуд. Коса, прическа, дрехи, поглед, всичко. Интересен е обратният преход на дизайнера - от 70-те години и секси парижките нощи той се обръща директно към извора на музи, а именно 40-те и 50-те години. Време, от което любимките на Уорхол Канди Дарлинг и Джери Хол не спират да черпят идеи и да копират. С дългите си, буйни руси коси, пълни с истории. 

А сега май е ред да напълним нашите глави със спомени. И с много, много красота. 

бюлетин

още реакция