Тихата красотата на ежедневието у дома

Гледаме„Мълчаливото момиче“ с бисквитка и чаша NESCAFÉ® Dolce Gusto.

Макар и да е клише, все по-рядко намираме време за гледане. Понасяме се по забързания ход на ежедневието и забравяме колко всъщност са ценни забавянето, спирането, насладата, вкусът към живота. Толкова много специални моменти могат да се прокраднат в деня ни, но само и единствено ако сме готови да ги съзрем. Хубавото е, че животът е изпълнен с хора, усещания, гледки, които ни напомнят колко ценни са малките моменти, като да поднесем топла чаша кафе на любимия си човек в леглото рано сутрин. Или подобно на Шон от „Мълчаливото момиче“, да поднесем малък символ на грижа, докато минаваме покрай близките си. Благодарение на NESCAFÉ® Dolce Gusto имаме възможността за по-малко от минута да подготвим различни кафе напитки, скрити във всяка капсула и да поднесем чаша чиста ароматна емоция. Достатъчно е само да се озовем в нашия собствен кофи шоп, който се намира у дома. Там, където можем да се доверим на вкуса, на машината и удоволствието.


А каква по-добра компания на доброто кафе освен доброто кино. Като става въпрос за красотата на ежедневието, не можем да пропуснем изящния филм „Мълчаливото момиче“ – ирландското предложение за предстоящите награди „Оскар“. Този красив и изпълнен със състрадание филм на режисьора Колм Барейд, създаден по новелата „Фостър“ на Клеър Кийгън, е детски поглед към нашия объркващ и често мрачен свят. Действието се развива в началото на 80-те години на миналия век, в част от графство Уотърфорд, където се говори предимно ирландски език (със субтитри на английски език). Кат е затворено малко момиче, едно от много братя и сестри, което се скита самò по земеделските земи. Често виждаме Кат с широко отворени очи, мълчалива и бдителна, което дразни изтощената ѝ и отново тежко бременна майка (Кейт Ник Чонанай) и нейния агресивен и гладен баща (Майкъл Патрик). Естествено, без да кажат на Кат и без да се съобразяват с чувствата ѝ, родителите ѝ решават, че имат нужда да си починат от грижите за нея и изпращат момичето за лятото при братовчедката на майка ѝ Айблин (Кари Кроули) и нейния мълчалив съпруг фермер Шон (Андрю Бенет).

Кроули и Бенет изиграват сърцераздирателно добре нещастната бездетна двойка, която е приютила Кат: особено Кроули в ролята на Айблин - възпитана, интелигентна и елегантна жена, която е ангажирана с детето така, както никой друг в живота му. „Мълчаливото момиче“ е съвкупност от малки моменти с големи отражения: Приемната майка Айблин разресва косата на Кат; закуската, която очаква момичето всяка сутрин; оранжадата, която Айблин ѝ предлага в средата на деня. Барейд придава значение и стойност на тези малки случки, като ги подчертава допълнително в красив монтаж в края на филма. Както споделя режисьорът Колъм Барейд: „Мисля, че филмът е популярен заради темата за добротата и този тих израз на любов чрез всекидневното – държане на ръка, белене на картофи заедно. Тези малки неща са универсални и важни за всички деца, не само в Ирландия.“ Отвъд темата за децата, режисьорът набляга на значимостта на финалната сцена на филма. Колко важна би могла да бъде тя за всеки зрител – напомняне да прегръщат близките си по-често.


В „Мълчаливото момиче“ многократно наблюдаваме как Шон пие гореща напитка и яде бисквити в кухнята. В един от най-топлите изрази на грижа във филма, мъжът оставя последната си бисквита на масата до Кат. Тази малка бисквита се превръща в знак на любов, израз на благодарност към близкия. И наистина, когато финалните надписи ни откъснат от великолепната Ирландска действителност, ни обзема една тиха нужда да изразим своите чувства към близките си. Да поднесем топла чаша кафе на любимия си човек в леглото рано сутрин. Подобно на Шон, да оставим гореща напитка на масата, докато минаваме. 

Ако изберете да гледате „Мълчаливото момиче“ вкъщи през Neterra TV+, можете да го направите в компанията на някои затоплящи, балансирани, млечни напитки, като LATTE MACCHIATO CARAMEL, LATTE MACCHIATO, класическите изкусители FLAT WHITE и CAPUCCINO. Да не забравяме и любимия на малки и големи горещ шоколад CHOCOINO, който машините на NESCAFÉ® Dolce Gusto приготвят за минута с гъста текстура и какаови зърна от световна гласа. А за тези като Шон, които се наслаждават на чистото кафе – дълго, късо или дълго, ледено или горещо – винаги могат да разчитат на ESPRESSO INTENSO, RISTRETTO BARISTA, LUNGO и LUNGO INTENSO. 

А ако все още не сте избрали своя най-добър приятел, а именно кафемашината, то сме сигурни, че знаем на кого да се доверите. Чисто или с мляко, горещо или студено, изберете кафе със страхотен вкус в удобството на дома си само с едно докосване на бутона. Сред стилните машини на NESCAFE® Dolce Gusto можете да изберете тази, която най-добре приляга на вашия начин на живот. Тази, която ще се превърне във ваш верен приятел през забързаните работни дни, както и през романтичните лениви почивни уикенди.

Какъвто и избор да направите, не забравяйте, че с кафето можете тихичко да оставите на масата и бисквитка. 


nescafe нескафе

бюлетин

още рестарт