5 морски бара за бохеми, разбойници и щастливци

Едно истински влюбено в морето и добрите вечери момиче ни разкрива любимите си летни места за създаване на спомени.

Ако баровете бяха хора, тези вероятно щяха да се класират сред най-добрите ни приятели. Защото щедро ни поднасят отбрана компания бохеми, хубава музика, добри питиета и атмосфера, която кара душата ни моментално да замърка. Такива сме си, обичаме да ни е уютно и да се отдаваме на абсолютен хедонизъм от време на време. Пък и ще си говорим за баровете, от които хич не си тръгва в края на уикенда или (най-добре) в края на сезона. Не за друго, а защото всичките са подслонени на морето. Пръснати по своенравния, но щастлив черноморски гръбнак. Да започнем от северния му край?

Cubo

Легендата на Варна. И съкровището, за което винаги ще завиждаме на морската столица. Не че няма с какво друго да се похвали, но как ви звучат 1200 човека, оценили бара с най-високия възможен рейтинг от 5 звезди (във Facebook). За сравнение –  едва 107 човека са го ревюирали с 4 звезди. Мястото си има вярна армия от ценители на фънка. Тук се събират и почитателите на качествената винил селекцията на Skill, JiJo и още бели рицари на автентичния диджеинг. Амин, че ги има! Cubo е от онези морски оазиси, които е по-добре да се преживеят, вместо да се описват. Така че, заповядайте на разходка по крайбрежната алея на Централния плаж.

Barbossa

Чуваме, че някога е имало и стара Barbossa. Ние пък хванахме новата. Или тя нас хвана. Спомняме си само една дузина шотове ракия и резен домат, кръстихме си ги балканска текила. Пихме, плакахме и обичахме живота. Обикнахме и този свещен бургаски храм на добрия вкус, сладкия джаз и редките етикети по бутилките. Дизайнът на мястото е убийствен. А илюстрациите по стените му са по-въздействащи и от ракията. Сигурни сме, че хубави хора са я сътворили тази хубава работа. Вечер тук се изтъркват обувки. От танци, разбира се. 

Адрес: ул. “Сердика” 2Б, Бургас.

Малката Текила

Това лято Малката Текила става на 20 години. Колко шотове са се изпили тук, що любов е пламвала и що любов се е давила по дъното на тежките им чаши – историята мълчи и се подсмихва. Това място изглежда безсмъртно. Кацнало на перфектната локация – на равно разстояние от Стария град в Созопол, от Централния плаж и пристанището. Тук е "Патиланско царство“ за пораснали. От пулта ни лекуват болките в коленете Fozzie, Emil Prize, DoLittle, Rado, Mr Nobody и други познати герои. Случва се и по някое лайв с български групи. И се случва да е доста приятно. Спечелили са ни отдавна – някъде там по трасето на 20-те си бохемски години живот до вълните. 

Адрес: “Хан Крум” 6, Созопол

Bash Bar

Ще ни прощавате, ама тук сме тежко пристрастни. Всеки уикенд в неделя ни се приплаква на сбогуване с тази адски машина за щастие Bash Bar. Не можем да си изброим летата на Градина, но десетте години на бара можем. Барманите тук са сред най-сериозните нинджи, трябва да ги видите вечер. Значително по-интересни са от разни жонгльори и илюзионисти. Пък и фокусите им в чаша ни допадат повече. През деня ни поема другата смяна, за да се погрижи за дзена и баланса в душите ни. Късали сме си дрехите от танци тук, задъхвали сме се от смях, размазвали сме се в усмивка и сме си сглобявали разбитите сърца. Изобщо, покрили сме спектъра от емоции. И от сърце ви желаем и вие да дойдете. А кой знае, може и да се срещнем, че и приятели да си станем. На този бар са започнали много такива истории. 

Адрес: Къмпинг Градина

Весел Бар

От сърф до петанк – тук има какво да правиш. Но можеш и просто да се излежаваш по ситния пясък и да се правиш, че си броиш коктейлите, когато отдавна си им изгубил бройката. Прогнозата за времето тук винаги е… весела. Барът е малък на площ и мащабен на спомени. Добре сте му дошли да си създадете такива и вие. 

Адрес: На Южния плаж на къмпинг Китен

музикални фестивали музика купон парти панаир лято

бюлетин

още рестарт