Дерматологични центрове “Lege Artis”: Красивата кожа е здравата кожа

Д-р Христозов и д-р Христозова ни разказват повече за иновативната анти-ейдж линия Avene A-Oxitive и тайната на сияйната кожа.

На 19 февруари в хотел “Интерконтинентал” в София и на 26 февруари в хотел “Бест Бутик” Стара Загора д-р Евгени Христозов и д-р Александра Христозова от дерматологични центрове “Lege Artis” представиха иновативната анти-ейдж линия Avene A-Oxitive.

Д-р Христозов и д-р Христозова пред избран кръг от журналисти и гости с лекота говорят за кожата, нейното здраве, красотата и естетиката. Съвсем достъпно, съвсем човешки, каквато е и идеята на техните клиники. Разглеждат пациента като човек и главният стремеж е неговото щастие, не просто външната обвивка. Двамата казват:

“Ние се стараем да лекуваме човека, а не болестта, защото знаем, че кожните проблеми много често са симптом на вътрешни проблеми.”

И именно заради това сме дълбоко впечатлени от техния подход. Доктор Христозов с чувство за хумор споделя, че идеята не е пациентите всеки път да чуват за себе си “О, нещо си си правил/а на лицето!?”, а предимно “О, изглеждаш щастлив/а, отпочинал/а, сияеш.” Вероятно това е и една от причината клиниките да имат вече над 30 000 пациенти от страната и чужбина от създаването си през 1999 г.

На подобни срещи се вдъхновяваме и си задаваме въпроса кога е най-подходящият момент да започнем да се грижим за кожата си. Всеки един момент. Още днес. Защо? Защото средата, в която живеем, вреди постоянно на организма, на тялото, на косата, на емоционалното здраве, на кожата. Всичко минава през кожата. Именно заради това трябва правилно да се грижим за нея, да внимаваме, да й даваме онова, от което най се нуждае и, както казват в клиники “Lege Artis”, да си спомняме всеки ден, че “Красивата кожа всъщност е здравата кожа”. 

От срещите с подобни вдъхновяващи и отдадени на каузата си хора, научаваме толкова много неща за себе си, за които никога не си даваме сметка.

Д-р Христозов коментира, че: “Абсорбирането на фини прахови частици става не само чрез вдишването, но и чрез кожата ни. Това води до генериране на оксидативен стрес, който ускорява стареенето на кожата. Затова употребата на системни и локални антиоксиданти е ключово за профилактиката на заболяванията на кожата, свързани с оксидативен стрес, включително и стареенето й.”

Благодарение на антиоксидантното си и подобряващо бариерните качества на кожата действие, продуктите A-Oxitive се борят срещу първите признаци на стареенето й – фини линии, загуба на блясък и неравномерен тен. 

A-Oxitive Защитен антиоксидантен серум, обогатен с провитамини C и Е, предпазва кожата от замърсяванията и стимулира естествените ѝ защитни механизми.

A-Oxitive Аква-крем съдържа хиалуронова киселина с високо молекулярно тегло, провитаминен коктейл Е и С и микроперли за озаряващ “snapchat” ефект. Продуктът изглажда кожата и озарява тена.

A-Oxitive Нощен пилинг крем действа детоксикиращо и регенериращо. Обогатената с Ретиналдехид и провитамин Е формула, подхранва кожата и я обновява.

A-Oxitive Крем за околоочнен контур предоставя специфичната грижа, от която се нуждае зоната около очите, за да има свеж и озарен вид.

Не е никак учудващо, че клиники “Lege Artis” колаборират (и то много успешно) с Eau Thermale AVENE, част от групата Pierre Fabre, защото и от двете страни стоят хора, които държат на естествената красота, познават кожата, умеят да откриват проблема под обвивката, слушат и много добре чуват пациентите и клиентите си и се грижат на първо място за тяхното щастие.

А всички ние искаме да поверяваме здравето си именно на такива хора, нали? 

За д-р Eвгени Христозов:

Д-р Христозов е практикуващ специалист дерматолог от 1996 година. Основател е на първият за България частен дерматологичен център “Lege Artis”, през който до момента са преминали повече от 30 000 пациенти. Въвежда лазерната епилация в България през 1999 година. Член е на Българския лекарски съюз, Българското дерматологично дружество, съосновател и член на УС на Сдружение частнопрактикуващи дерматовенеролози, член е на Европейска академия по дерматология и венерология (EADV), Американска академия по дерматология и венерология (AAD), Европейско дружество по лазерна дерматология (ESLD ).

За д-р Александра Христозова:

Д-р Христозова е практикуващ специалист дерматолог в дерматологичен център “Lege Artis” от 2015 година. Като потомствен лекар е била част от света на дерматологията още от ранна възраст. Вярва дълбоко в холистичния подход при лечението на всеки пациент и във факта, че здравето е вродено право, а не привилегия. Член е на Българския лекарски съюз, Българското дерматологично дружество и на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV).

бюлетин

още рестарт