Актрисите от сериала „Гениалната приятелка“: „Лила и Елена са един и същи човек.“

Момичетата от известния сериал на HBO и RAI със специално интервю за детайлите около историята.

Специално интервю с актрисите от нашумелия и пленяващ сериал "Гениалната приятелка" Елиза дел Дженио и Лудовика Насти. Историята разказва за Елена и Лила, две неразделни приятелки. Когато Лила изчечва, Елена Греко включва компютъра в пълната си с книги къща и започва да разказва за тяхното приятелство. Запознава се с Рафаела Черуло, която винаги е наричала Лила, в първи клас през 1950 година. Историята на 60-годишното им приятелство се развива на фона на опасния и пленителен Неапол и обхваща почти целия им живот. Елена се опитва да разбули мистерията около гениалната Лила – най-добрата ѝ приятелка и най-страшният ѝ враг. Сериалът е по едноименния бестселър на Елена Феранте и може да бъде гледан по HBO и HBO GO.

Можете ли да ми кажете какво за вас е "Гениалната приятелка"? За какво се разказва?

Лудовика: За две момичета, две приятелки. Мисля си, че Лила и Елена са един и същи човек, въпреки че понякога изпитват различни емоции. Обикновено Елена е силната, точно както Лила, а Лила е чувствителна като Елена. Именно затова мисля, че са един човек.

Eлиза: И аз мисля така - Елена и Лила са много свързани, сякаш са един човек, защото мислят еднакво, но имат различни характери, защото все пак са различни хора...

Може ли да опишете "Гениалната приятелка" с три думи?

Л: Вълнуваща, красива и силна.

Е: Невероятна, сензационна... най-доброто нещо, което се е случвало.

 

Как се случи така, че Лила и Елена да станат близки приятелки?

Л: Откакто за първи път се запознах с героинята на Елена, тя винаги е искала да се сближи с Лила. Но в началото Лила странеше от всички. Мисля, че Елена ѝ помогна в хвърлянето на камъни.... Първоначално Елена не се интересуваше от нищо, дори не беше благодарна на Лила за помощта. Но после, лека-полека, започна да ѝ се отплаща, водейки я със себе си, приобщавайки я към нещата, които прави. Помогна ѝ да намери вътрешната си сила. А след това си станаха близки приятелки.

Лудовика, какво общо имат куклите с историята? За какво служат?

Л: Куклите са с момичетата още от началото. Опознават се чрез тях и общуват една с друга през куклите. Те значат наистина много за момичетата. В началото Елена и Лила си ги разменят в знак на взаимно доверие. Но когато Лила хвърля куклата си в мазето, Елена се чувства силно наранена. За да демонстрира сила и кураж обаче, хвърля и собствената си кукла, и то в същото време. Именно това показва колко много Лила ѝ е помогнала. Мисля, че цялата ѝ постъпка е нарочно, за да направи приятелката си още по-силна.

Елиза, можеш ли да обясниш сцената, в която и двете момичета тичат към морето? Какво се опитват да направят?

Е: В този момент Елена и Лила стават едно цяло, стават неразделни. Преди Лила да хвърли куклата, те бяха близки приятелки, но след това връзката между тях се превърна в истински неразрвина. И двете бягат, защото никога не са виждали морето, а братът на Лила ѝ е разказвал колко е величествено и как блести... Преди да изпълнят плана си за бягство трябва да се правят, че нищо не е станало и да се преструват. А след това тичат към него. Изключителна сцена е и тази в тунела. Винаги отивахме там, когато избягахме. А когато извикаш, можеш да чуеш собственото си ехо.

547 272

бюлетин

още интеракция