Ексклузивна среща с Джон Гудман и Уолтън Гогинс

Актьорите за хитовия си сериал „Праведните Джемстоун“

Джон Гудман и Уолтън Гогинс се завръщат за трети сезон на хитовия сериал на HBO Max – „Праведните Джемстоун“. Историята за световноизвестно семейство телевангелисти, в което алчността и доброволческата работа в името на Господ Исус Христос са традиция. Или поне на думи, тъй като всички членове на семейството изпадат в безумни ситуации около занаята си. Джон Гудман е патриархът на фамилията Илай, който трябва да разчита на трите си деца да продължават мисията му, а това далеч не е толкова лесно, тъй като всеки един от тях има своите проблеми. А Уолтън Гогинс е в ролята на също толкова алчния и неуравновесен Бейби Били, който е брат на починалата съпруга на Илай. Бейби Били тепърва открива значението на думата семейство, ставайки баща в края на втори сезон. Създател на сериала е Дани Макбрайд, който играе Джеси Джемстоун, най-големият наследник на фамилията, който също страда от безброй неприятности и глупави идеи, поемайки бизнеса от баща си с цел да го разшири още повече и да търси съвременни начини посланията му да стигнат до още по-голяма аудитория. Комедийният сериал представя сблъсъка между поколенията и борбата за надмощие, от една страна, но по-важният план е този на изобличаването на токсичната религиозна култура и пародирането на поведението на главозамаяли се хора, маскиращи с уж праведни цели желанието си за сила и власт.

Джон Гудман е сред най-обичаните холивудски актьори, който след няколко дни ще навърши 71 години. Познат от телевизия, филми и театър, Джон става популярен с ролята си на Дан Конър в комедийния сериал „Розан“. За нея той получава награда „Златен глобус“. След това кариерата му продължава и в редица филми на братя Коен като „Големият Лебовски
, „О, братко, къде си?“ и „Истинският Люин Дейвис“. Познат е и с главната роля в игралния филм „Семейство Флинтстоун“ като самия Фред. Играе и бащата на главната героиня в обичания филм „Грозна като смъртта“, както и комедията „Крал Ралф“. След като добива значителна популярност обаче, той започва да пие и отказва алкохола едва през 2007 г. Борил се е и депресивни състояния, а преди няколко години свали драстичните 90 килограма. 

Уолтън Гогинс е един от най-добрите и търсени актьори през последните години. Добива популярност със сериала „Justified“, а в началото на кариерата си участва и ко-продуцира късометражния филм „Счетоводителят“, който печели „Оскар“. Той се прочу с ролите си във филмите на Куентин Тарантино „Джанго без окови“ и „Омразната осморка“, както и с „Линкълн“ на Стивън Спилбърг, „Ант-мен и Осата“, „Tomb Raider: Първа мисия“ и други. Говорим си виртуално.


Джон: Благодаря ти, че се срещаш с нас!

За мен е удоволствие, голям фен съм и на двама ви наистина!

Уолтън: Благодарим ти.

Сериалът е страхотен и първият ми въпрос е към теб, Джон – Илай поема по нов път този сезон, смяташ ли, че някога е мислил наистина, че децата му ще се справят без него?

Джон: По-скоро се е надявал, за да се почувства облекчен. Иска да ги води напред, но заради собствения си здрав разум, предпочита да се оттегли. Ще види какво ще стане. Все пак има надежда в края на сезона, поне един от тях да осъществи амбициите му, но не е едно от децата, а от внуците.


Уолтън, Бейби Били е вече татко, да кажем, че е нов човек. Как се промени той, много ми харесва начина, по който изглежда!

Уолтън: Той по-скоро се промени повече през останалите сезони, а това, което си говорихме с Дани преди снимките е, че той просто е на различно място – физически и психически. Той е страхотен съпруг, обожава жена си и страшно много му харесва да е баща. Не знам дали си гледала вече края на сезона, но семейството се разраства още! За него винаги е било най-важно да разгърне целия си потенциал поне така, както го вижда той. Но в този сезон причините му да направи това са просто по-различни, въпреки че продължава да се вижда като изключително важен играч за това семейство.

И двамата сте играли фантастични персонажи през годините и винаги ми е любопитно – какво трябва да има един герой, за да пожелаете да го изиграете?

Джон: За този герой например той ме разсмя! Харесах го от самото начало и исках да го изиграя. Излезе си директно от написаното и беше много лесно. За мен по-голямата част от работата ми е свършена от сценария! 

Уолтън: Бих повторил това, което каза Джон! Четеш нещо и вече знаеш. Понякога написаното може да говори само на теб по този начин и след това естествено има още много работа. Но за мен и нещата, които съм правил, само прочитайки го, знаех, че мога да помогна на режисьора си да разкаже тази история. И да добавя нещо, което да е полезно за всички. Не че чета стотици сценарии на ден, но чета много и дори когато прочета нещо докрай от уважение към сценариста, знам, че не е за мен. Друг актьор би бил много по-подходящ. Но повечето решения, които съм взимал след момента, когато не е било вече битка да си плащам наема, съм знаел, че са за мен!

Трети сезон на “Праведните Джемстоун” е достъпен в HBO Max от 18-ти юни.

бюлетин

още интеракция