Ексклузивна среща с актьорите от сериала „Тъмните му материи“

Актьорите Дафни Кийн и Амир Уилсън за героите си Лайра и Уил.

В епичната вълшебна трилогия „Тъмните му материи“ Филип Пулман отключва вратата към паралелен свят, като смесва наука, теология и магия, а резултатът е фантастичен и вълнуващ. След успешни два сезона сериалът по едноименните романи се завръща с нови приключения и светове, в които ще попаднат двамата главни герои Лайра и Уил. Пътищата им отново се преплитат с тези на героите на Джеймс Макавой, Лин Мануел Миранда и Рут Уилсън – за да разберат, че спасяването на света идва на ужасна цена. 

Дафни Кийн и Амир Уилсън са Лайра и Уил. Дафни е от британско-испански произход, само на 17 години, с няколко успешни роли зад гърба си, като една от тях е в „Логан” с Хю Джакмън. А преди да влезе в обувките на Уил, осемнайсетгодишният Амир се е подвизавал на сцената.

Говорим за това как се израства пред погледа на света и какво се случва с героите им в последния сезон. 

 


Трети сезон е много вълнуващ и слага край на всичко, можете ли да ми разкажете повече за цялото пътешествие?

Дафни: Трудно ми е да го осмисля, но със сигурност като за подрастващ човек като мен беше изключително интересно да се усещам все по-зряла.

Амир: Точно така, ние израснахме заедно с героите си. Уил и Лайра в новия сезон са много по-различни от това, което сте запомнили.

 


Вероятно е трудно да израстваш пред очите на целия свят, кое беше основното предизвикателство?

Дафни: Независимо, че се чувствам изключителна късметлийка да правя това, което обичам, което е рядкост, трудно е хората да те познават от толкова малка. Те смятат, че имат право на мнение за личния ти живот, а то не е така! За работата ти могат да имат такова, но да те съдят за изборите в живота ти – не.

Амир: Със сигурност ме разпознават повече, във фитнеса или като ходя да се катеря. Обикновено някой ме спира и казва „познавам те отнякъде“. Макар че изглеждам много различно от сериала и съм си същия Амир като от преди години – прекарвам време с приятелите си и си правя това, което правех и преди. Но е много хубаво да виждаш, че хората оценяват това, което правиш, усилията ни си заслужават.

„Тъмните му материи“ е наличен в HBO Max

бюлетин

още интеракция