Зад кулисите с дамите на „ЗАПАДЕН СВЯТ“

За силните женски персонажи с Лиса Джой Нолан, Евън Рейчъл Уд, Теса Томпсън и Анджела Сарафян

Хитовият сериал „Западен свят“ се завърна за своя четвърти сезон в HBO Max и обещава да разплете някои от загадките, започнати в предишния. Създателите Джонатан Нолан и Лиса Джой поставят персонажите си в разнообразни ситуации през всичките тези години и държат аудиторията в постоянно напрежение. След като миналата седмица се срещнахме с мъжката част на актьорския състав, идва ред и на групата дами, които играят не по-малко бойни и сложни персонажи. Жените на „Западен свят“ могат да се окажат далеч по-корави, отколкото изглеждат. Днес си говорим със създателката Лиса Джой Нолан, както и с актрисите Евън Рейчъл Уд, Теса Томпсън и Анджела Сарафян. 

Лиса Джой е в творчески тандем заедно със съпруга си Джонатан Нолан, с когото се запознава на снимачната площадка на филма на брат му Кристофър – „Мементо“. Джой направи и режисьорския си дебют миналата година с „Игра на спомени“, по авторски сценарий, с участието на Хю Джакмън, Ребека Фъргюсън и Танди Нютън. Страхотен ноар трилър, в който главният герой връща хората обратно в спомени по техен избор. 


Евън Рейчъл Уд доби популярност още като тийенйджърка с филмите „Приложна магия“, „13“ и „Симон“ с Ал Пачино. След редица други участия в успешни сериали и филми, тя се превръща в Долорес Абърнати – ключова фигура за парка „Западен свят“ и тази, с която всичко започва.