Зад кулисите на “Западен Свят”

Ексклузивна среща с Ед Харис, Арън Пол, Джефри Райт и Люк Хемсуърт

Хитовият сериал “Западен свят” е известен със сложна сюжетна линия и философски загадки, а новият сезон вече е в HBO Max и обещава да разплете някои от тях. Предвид финала на трети, може да се очаква, че в четвърти сезон нищо няма да бъде същото. Създателите Джонатан Нолан и Лиса Джой впускат героите си в много различни ситуации през всичките тези години. Част от тях започват като хора в парка, които забавлява богаташите, докато бунтове и война не променят посоката на тяхното развитие. Имаме сблъсък на наука и реалност, на човешки взаимоотношения и на разрушителни сили. Ще видим отново част от любимите си герои и съответно талантливите актьори, които стоят зад тях. Започваме в страхотната компания на Ед Харис, Джефри Райт, Люк Хемсуърт и Арън Пол или съответно Мъжът в черно, Бернард, Стъбс и Кейлъб.

Ед Харис е един от най-магнетичните и талантливи актьори на нашето време. Днес на 72 години, усмивката му продължава да покорява и да играе с лекота всякакъв вид персонажи. Има 4 номинации за “Оскар”, а сред най-емблематичните му филми са “Полък”, “Аполо 13”, “Скалата”, “Шоуто на Труман”, “Часовете” и много други.

Ед, срещнахме се преди няколко години в Ел Ей за първи сезон на “Западен свят” и героят ти значително се промени през всички тези сезон! Моля те, разкажи ми малко повече за цялото пътуване на Мъжът в черно от началото досега.

Открих много неща – не само, че съм женен и имам дъщеря, но и вероярно съм собственик на целия парк “Западен свят” и оттам нататък всичко започва да се развива все повече. Прекарвам доста време затворен, а сега съм в тялото на гостоприемник.


Да, той те изненадва непрекъснато!

Изненадва всички, дори аз никога не знам какво са намислили Джона и Лиса!

А кое беше най-трудното? Той има безброй проблеми.

Най-трудно ми беше, когато от черния ми костюм, ме облякоха в бяло по време на почти целия трети сезон! Аз се съгласих да играя мъж в черно, не мъж в бяло!

Арън Пол доби световна популярност като Джеси Пинкман в един от най-великите сериали на всички времена “Breaking Bad”. Двамата с Брайън Кранстън са невероятен тандем като учителя по химия с тежка диагноза и млад неудачник, който се опитва да прави пари по всякакви начин, докато не започват да произвеждат и продават метамефетамини. Сериалът, както и самият Арън, печели безброй престижни награди. Той се завърна като Джеси Пинкман и в скорошно филмово продължение, а иначе сме го виждали в огромни продукции като “Need for Speed”, “Изход: богове и царе” и комедията “Агент и половина”. За радост на всичките си фенове, той влезе в предишния сезон на “Западен свят” като мистериозния Кейлъб, за който тепърва ще научаваме още.


Голям фен съм на сериала и много ми харесва, че разбираме все повече за твоя Кейлъб. Имам усещането, че той и Мейв ще ни водят в действието, разкажи ми за неговото развитие.

Още в края на трети сезон Мейв и Кейлъб трябваше да тръгнат на пътешествие заедно, даже на война. В новия сезон разбираме, че е минало доста време и тази война се е случила и животите на почти всички са много променени. Поглеждаш по-навътре какво стои зад тези седем години след края на трети сезон и последиците от това. Кейлъб страда от сериозен посттравматичен стрес след войната. Работи същото като преди и му е удобно, но продължава да не се чувства добре. Страхува се, че всъщност има опасности пред себе си. На мен доста ми допада това!

Арън, не мога да не те попитам – казах ти, че много харесвам “Западен свят”, но “Breaking Bad” е направо религия! Джеси Пинкман и Кейлъб са много различни персонажи и винаги ми е интересно да разбера как след нещо толкова успешно един актьор си избира следващата роля?

За мен беше невъзможно да откажа да бъда Кейлъб, и аз съм огромен фен на сериала, на Лиса и Джона. Говоря си с тях още от първи сезон на “Западен свят” ако трябва да съм честен и в крайна сметка, когато графикът ми се поосвободи, получих най-прекрасното обаждане, че те искат да се видим и да обсъдим нов герой. Казах им още на място “правим го”! Много бях развълнуван да се присъединя към проекта.

След години, прекарани в хибернация, хостът, пресъздаден по образ и подобие на основателите - Бернард най-после се събужда. Придобил е способността да предвижда всеки един възможен развой на бъдещето. Той и дясната му ръка Стъбс поемат на опасно пътуване в търсене на мистериозно оръжие, което ще им помогне да сбъднат единствената времева линия, която не завършва с унищожение за човечеството.

В техните роли влизат двама обичани актьори – Джефри Райт и Люк Хемсуърт. Талантлива звезда и носител на награди на театралната сцена на Бродуей, Джефри е бил част от великолепния сериал “Boardwalk Empire”, както и от последния “Батман” и “Френският бюлетин” на Уес Андерсън. А Люк е от обичаната австралийска актьорска фамилия Хемсуърт и заедно с братята си Крис и Лиам често показват на света колко са сплотени. Люк има участие и в няколко филми от поредицата “Тор”, заедно с Крис. Той е най-големият от тримата, а заедно със съпругата му имат 4 деца.