Ексклузивно: среща с Кийрън Кълкин

В сериала “Наследници” звездата влиза в ролята на Роман Рой.

Проклятието да бъдеш дете звезда със сигурност е добре познато на семейство Кълкин - с общо осем деца, от които Маколи Кълкин е четвърто, а петото е брат му Кийрън. Останалите братя и сестри също са се занимавали с актьорския занаят в някакъв момент – Рори, Куин, Шейн и Крисчън. Семейството губи две от децата - Дженифър и Дакота. Дъщерята на Маколи Кълкин е кръстена именно на сестра му Дакота.  

Кийрън Кълкин е роден през 1982 година и попада в шоубизнеса от много малък заедно с брат си Маколи. Той играе братовчеда Фулър в поредицата “Сам вкъщи”. След това застава редом до големи звезди като Стив Мартин в “Бащата на булката” и Жан-Клод Ван Дам  в “Без изход”. Една от най-впечатляващите му роли е във филма “Igby Goes Down” – историята на тийнейджър, който се опитва да възстане срещу влиянието на майка си. Получава номинация за “Златен глобус” за ролята. 

Срещаме се по повод превъплъщението на Кийрън като Роман Рой – най-малкият от разглезените деца, готови на всичко, за да поемат огромната компания на баща си в хитовия сериал на HBO “Наследници”.

HBO

Разкажи ми за Роман – герой, който по принцип не би следвало да харесваш, но всъщност много ти допада.

Явно ти го харесваш не съм сигурен за останалите. Може би нещо не е наред с теб!

Сигурна съм, че е така, но това го оставяме за следващо интервю.

От къде да започна?

Как се чувстваш като Роман?

Забавно е! Понякога казвам, че е много лесно – сценарият е фантастичен, всички от екипа знаят какъв трябва да бъде образът му. А и има нещо в самия мен, което ме свързва с него. В този смисъл не изисква голямо усилие, но въпреки това е много работа. Героят е страхотен, изграден е перфектно. С него имаме страхотна връзка, за която не бих искал да знам защо върви толкова добре. 

Но, все пак се заклевам, че сме много различни. Да, звучим подобно и имаме общи маниери, но не сме един и същи човек.

HBO

Вярно ли е, че той е подобрил уменията ти да импровизираш?

Абсолютно! Никога не бях правил нищо, свързано с импровизация, но режисьорът на пилотния епизод Адам Маккей ми каза още в началото, че ще заснемем няколко сцени, както са написани, а после ще ни оставят да импровизираме. Аз започнах да се моля просто да напишат думите, които трябва да кажа, защото не умея да правя друго. Започнахме снимките на сцената с рождения ден на баща ни. Адам казва на операторите да снимат Алън и го подканва да разкаже за ранчото си. Последва Сара, след това и останалите, говореха с такава лекота. Почувствах, както казва Роман в един епизод, че или го правя или съм аут. Дойде и моят ред, трябваше да измисля нещо. Разказах един много глупав виц, но в крайна сметка преживяването ми хареса.

Но героят ти има такива страхотни реплики!

Сигурен съм, че любимите ти са написани от сценаристите, не съм ги измислил аз. С удоволствие бих приел овациите обаче. 

Ти се върна се към професията след дълга пауза, израсвайки пред очите на целия свят.

Бях на 20 и вече имах кариера, която не бях избрал умишлено и се замислих по въпроса. Повечето хора на тези години се чудят какво искат да правят в живота, както и аз, просто се занимавам с актьорство може би от 2-годишен. Направих една голяма пауза, приемах роли от време на време, докато измисля какво точно ми се прави. Дойде сериалът “Наследници” и по средата на снимките си казах “измислих го, искам да бъда актьор!” Оказа се, че вече съм го правил 30 години, преди да разбера, че всъщност искам точно тази професия. Сега истински ми харесва.

HBO

По повод новия сезон на сериала, Кийрън беше водещ на предаването Saturday Night Live, където освен че показа кадри, на които присъства с брат си Маколи преди 30-тина години, той призна, че жена му го е помолила да не се излага много. 

Кийрън вече осем години е щастлив съпруг на бившия модел Джаз Чартън. Двамата се срещат в бар, събира ги страхотно им чувство за хумор. Тя често се шегува с него, че се е надул след номиницията за награда “Еми”. Кийрън споделя, че жена му не обича децата, освен собствените им – те имат момиченце на 2 години, а през август тази година се роди и синът им. 

Гледаш ли “Сам вкъщи” на Коледа като всички нас?

Миналата Коледа, да. Преди това пропуснах няколко години, но сега умишлено го гледах. 

Сигурна съм, че ще наваксаш.

Обожавам го, продължава да е страхотен филм след толкова години. 

Новият сезон на “Наследници” е достъпен в HBO GO

бюлетин

още интеракция