Отблизо със звездите от сериала “Белият лотос”

Разговаряме с Александра Дадарио, Джейк Лейси, Фред Хечингер, Сидни Суини, Британи О’Грейди.

Сериалът “Белият лотос” ни отвежда в хавайския курорт Мауи и проследява ваканциите на различни гости на хотела в рамките на една седмица, докато си почиват в място, считано за рай.  Красивите младоженци Шейн и Рейчъл Патън са на меден месец, подарен от майката на Шейн. Те са в разгара на любовта си, но докато се опознават по-добре в тази нова, интимна среда, се появяват облаци на съмнение, а когато натрапчивата свекърва ги изненадва с нежелано посещение, нещата съвсем се объркват.  

Ролите им се играят от синеоката звезда от “Спасители на плажа” и “Сан Андреас” – Александра Дадарио и Джейк Лейси – също партнирал си с Дуейн Джонсън – Скалата в приключенския “Rampage: Унищожителите”. 

Александра: Героинята ми няма никаква реална перспектива, но се чувства напрегната и не знае защо. Мъжът до нея не я разбира въобще, тя се чувства много изгубена и объркана. На възраст, на която би искала да е по-напред в кариерата, Рейчъл се опитва да бъде щастлива, но всъщност не е.

Стаси: А той защо не й помага, Джейк?

Джейк: Не мисля, че е способен! Той просто не функционира така и не е попадал в подобни ситуации. Шейн е обслужван и глезен цял живот и никога не му се е налагало да бъде емоционална подкрепа за друг човек и даже не знае как да се справи това и за себе си.  Той не разбира, за него те са просто милионери, отдъхващи си на това толкова красиво място. 

Александра: Светът, в който живеем в момента, ни накара да разберем, че животът може да бъде много тъмен, непредсказуем и нечестен. На повърхността ние разказваме социална история за хора, които всъщност нямат видими проблеми, но това, което считат за трудности, им изглежда огромно. Съответно игнорират света около тях и фактите, че се намират на място, пълно с истории. Мисля, че това е подходящият начин да погледнеш живота – той има и тъмна странна и този вид черни комедии разкриват именно това. Понякога е по-добре да се засмееш, за да се пребориш с трудностите.     

Сред героите се отличават и двамата по-млади членове на семейство Мосбахер - синът им Куин - асоциален геймър и  дъщеря им Оливия, която е там с приятелката Паула. Двете момичета с остри езици хвърлят саркастичен поглед върху начина на живот на всички около тях, както и злоупотребяват с различни субстанции.  

Само в началото на 20-те си години и тримата актьори в ролите имат сериозен опит. Фред Хечингер вече е бил част от огромни продукции като “Жената на прозореца” с Ейми Адамс и “Новини от света” с Том Ханкс; Сидни Суини участва в “Историята на прислужницата”, “Еуфория” и “Отворени рани”, а Британи О’Грейди играе от 4-годишна и е била част от постановки, носители на награди “Тони”. И тримата споделят колко много ги е развълнувала историята. 

Стаси: Много ни е мъчно на всички нас за вас, че сте прекарали толкова време в Хавай!

Фред: Заслужаваме да ни съжалявате!

Стаси: Сигурна съм! Какви хора според вас ще се разпознаят в историята на “Белият лотос” – как тези роли ще се отразят на кариерите и на трима ви?

Сидни: Смятам, че широката публика ще хареса сериала. Зрителите или ще се разпознаят в някои от взаимоотношенията, или у тях ще се събуди още по-силен интерес към това райско място.

Британи: Фантастично е, че всеки може да открие по нещо от себе си в този сериал и да го свърже с някаква лична емоция. И това го прави атрактивен за толкова хора – малките парченца, които навързваш сам за себе си. 

Фред: Има такива моменти, с които веднага се идентифицираш и такива, които са много срамни за разкриване! И за съжаление, аз попадам и в двете графи! Докато го четеш си казваш – “не, не, не съм този” и след това като гледаш – “ако трябва да съм честен, бил съм в такова състояние”. Можеш да се разпознаеш в героите. За добро или за лошо.

“Белият лотос” е достъпен за гледаане в HBO GO

бюлетин

още интеракция