Ексклузивна среща с Кони Бритън и Стив Зан от новия сериал “Белият лотос”

Актьорите в предизвикателни роли в хитовото заглавие на HBO.

Действието на “Белият лотос” се развива в хавайския курорт Мауи и проследява ваканциите на различни гости на хотела в рамките на една седмица, докато си почиват в място, считано за рай. С всеки изминал ден обаче усещането за безметежност на острова бива изместено от неочаквани усложнения както за туристите, така и за веселите служители на хотела. Запознаваме се със семейство Мосбахер - Никол, която се отнася с близките си като със служители и съпругът й Марк, който трябва да се справя със здравословен проблем и с комплекс за малоценност. Техните роли са изиграни от двама популярни и обичани актьори – Кони Бритън и Стив Зан. С невероятна червена коса, страхотна визия и талант, Кони е била част от огромни сериали като “Friday Night Lights” и “Нашвил”. А Стив Зан е участвал в над 85 заглавия, сред които “Планетата на маймуните”, “Клубът на купувачите Далас”, “Къде отиде, Бернадет?, а специфичната му визия и глас винаги правят впечатление. 

Кони: В България ли си в момента?

Стаси: Не, всъщност в Сицилия.

К: О, горката, късметлийка!

Стив: Това не е честно! 

Стаси: Много е красиво тук, ако можехте да видите само. Много се радвам да ви видя заедно в този сериал, харесвам много и двамата и следя работата ви от години. Беше страхотно да ви гледам като двойка! 

К: Много беше забавно!

Стаси: Разкажете ми повече за динамиката на това семейство, което играете.

К: Динамиката е доста сбъркана, но нека довърша, интересното е, че според мен има много любов между тези хора! Тя просто е заровена много дълбоко под привилегиите, които имат заради парите си, дефектите и грешките на тези герои. Това, което харесвам обаче в тях е, че в един момент тази любов започва да излиза на повърхността, независимо че преминава през ужасяващото им поведение. Нали така, Стив?

Стив: Смятам, че си права. С Фред, който играе сина ни, имаме много сцени заедно и непрекъснато се опитвахме да открием  моментите на сближаване. Бяха малко, но когато ги имаше, бяха страхотни. Това семейство е продукт на днешното време, всички са постоянно заети. В момента, в който имат свободно време, то им е адски чуждо. Мисля, че много хора могат да се идентифицират с това. 

Стаси: Живеем в жесток свят, беше много интересно да проследя тези човешки взаимоотношения, но постоянно имах чувството, че нещо лошо ще се случи. Какво ви привлече към историята?

Стив: Сценарият! Майк Уайт е абсолютен майстор, не казвам това често. Прекрасно е да прочетеш нещо такова и да си кажеш “знам много точно какво да направя”. Абсолютно ясно е и в същото време с толкова много нюанси!

Кони: Съгласна съм! Много е трудно да напишеш такава социална сатира и да я представиш толкова ефективно по начин, който кореспондира на действителността. 

Стаси: И двамата сте играли много запомнящи се герои през годините – кои са тези, които според вас са променили кариерата ви?

К: Избирам героите си, когато усещам, че са възможност да направя нещо страхотно. Винаги се питам дали наистина ли мога да изиграя даден персонаж. Търся такива, които ме предизвикват и представляват образи, които не съм правила преди. Една от героините, които със сигурност са променили развоя на кариерата ми, е Тами Тейлър от сериала “Friday Night Lights”. Това е забавен факт, тъй като когато излезе за първи път, не беше толкова популярен, но начинът, по който беше заснет и разказан, остана много близко до сърцето ми. 

Стаси: Стив, за теб?

Стив: Лени от “That Тhing Уou Дo”, Глен от “Out of Sight” - това са някои от важните за моето начало заглавия, които май помогнаха. Поне в това да мога да започна да избирам какво да снимам,  тъй като невинаги имаш този лукс. 

Стаси: Благодаря ви, беше удоволствие!

К: Благодарим.

Стив: Забавлявай се! 

“Белият лотос” е достъпен за гледан по HBO GO

бюлетин

още интеракция