Среща с актьора Бен Чаплин от сериала „Невъзможните“ по HBO

Кариера между Великобритания и Холивуд и куп добри продукции.

Бен Чаплин е харизматичен британски актьор, носител на редица театрални награди, участвал в разнообразни продукции по целия свят и без никаква роднинска връзка с Чарли Чаплин. Завършва престижната актьорска академия Гилдхол и след няколко телевизионни изяви първият му филм е “Останките на деня”, заедно с Антъни Хопкинс и Ема Томпсън. Бен заминава за Холивуд, където прави романтичната история “Като куче и котка” с Ума Търман и Джанин Гарафалоу, епичния хит на Терънс Малик “Тънка червена линия”, криминалния “Убийство по учебник” със Сандра Бълок и Райън Гослинг и черната комедия с Никол Кидман “От Русия с любов”. 

Сред последните проекти на Бен са филма на Нетфликс “The Dig” или “Разкопките” с Ралф Файнс и Кари Мълиган, както и сериала на HBO “Невъзможните”. В тази епично-фантастична история във Викторианската епоха,  той се превъплъщава в детектив Франк Мънди, който се опитва да помага на групата дами със суперсили или иначе казано “докоснатите”. Срещаме се виртуално и си говорим за всичко това, а времето с него преминава с много хумор и усмивки. 

Ти си актьор работил и в САЩ, и във Великобритания, имаш ли усещането за промяна в бизнеса в този момент? Смяташ ли, че светът се отваря за повече възможности ?

Когато за първи път отидох в Америка, не беше по работа. Бях щастлив в Англия, работех там, но се запознах с важен за мен човек и заминах по любов. За мен правенето на кино и телевизията винаги са били свързани с международни екипи. Щастлив съм, че съм работил по целия свят. Хората, част от всяка продукция, приличат на пътуващ цирк и всеки един е от огромно значение. Така че в този смисъл, не смятам, че пандемията промени нещо от това. Но относно начина, по който хората виждат нещата – това може и да се е променило. Смятам, че станахме още по-отворени към света. И това може да е само за добро. Стига да не ни лиши от идентичност.

Как се вписва Франк в женския свят на “Невъзможните”?

Много добре даже! Много подходящ е за мен! (смее се). Истината е, че се опитва, неговата работа е много мъжка – по онова време полицаи (а и престъпници) са само мъже. Франк не е много сигурен как полицията трябва да се справя с хора със суперсили, но е интелегентен, пълен с идеи и не се предава лесно. Не се плаши от предизвикателства.        

Имам усещането, че крие тайни?

О, да, огромни скелети в гардероба си! Опитвам се да бъда постоянен в това, което Франк прави най-добре. Той е представител на работническата класа, обикновен човек, който същото време крие жестока тайна.

Нямам търпение да я разбера!Благодаря много за отделеното време.

Благодаря ти, поздрави на София!

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още ИнтерАкция