Зад кулисите на сериала "Невъзможните"

Специална среща с главните действащи лица на чисто новия сериал на HBO.

Новият сериал “Невъзможните” е епична научно-фантастична драма за група жени от Викторианскaта епоха, които се оказват с необичайни способности. Те им навличат и безмилостни врагове в общата им мисия, която може да промени хода на световни събития. Наричани “докоснатите”, дамите се опитват да отстояват правата на неоправданите и да защитават тези, които са като тях. Срещам се с част от aктрисите на виртуално събитие за сериала. 

Главните роли са поверени на Лаура Донъли – ирландка, покорила театралната сцена, която сме виждали във филма “Толкин”, както и хитовия сериал “Друговремец” и Ан Скели, която сме гледали във “Викинги”, “Смърт и славеи” и една от последните адаптации на “Малки жени”. Те са съответно Амалия Тру, мистериозна вдовица с бойни умения и Пенънс Адеър - блестящ млад изобретател. 

Момичета, много ми е приятно да се запознаем!

Лаура: И на нас!

Забавно ми беше да гледам красиви жени с бойни умения и способности, които могат да сритат не един задник. 

Лаура: Забавляваме се със сигурност!

Снимкa: HBO

Лаура, нека започнем с теб – Амалия има някои страхотни сцени с много модерни реплики – защо я харесваш и колко предизвикателно беше да я изиграеш?

Тя е предизвикателство от гледна точка на това колко е сложна като персонаж – откриваме различните й пластове в продължение на тези шест епизода. А освен това, има още неща, които се случват с нея, за да можеш наистина да се потопиш в същността й. Така че героинята ме предизвиква и затова я обичам - за един актьор това е истинска мечта.

Снимкa: HBO

Ан Скели, Лаура Донъли

Ан, предполагам, че противоположностите се привличат! Пенънс е съвсем различна – представи ни я.

Пенънс е много отворен и любящ човек към хората около нея и се опитва да разбере гледната точка на всеки, за да живеят в хармония. Тя носи много мекота в характера си и в повечето ситуации това е много забавно да се играе. Връзката между двете е много интересна, точно – противоположностите се привличат. Не само заради силното приятелство, но и защото си помагат една на друга – имат абсолютно различни виждания за света. Има я просто тази искрена любов, която се надявам хората да разпознаят. Много ми харесва това, както и да работя с Лаура! Тя е много закачлива!

Не го казваш само, защото ни чува, нали?

Ан: Мисля, че динамиката между двете ни напомня тази на Пенънс и Амалия. Понякога, когато се оплета в сцената, я поглеждам и в очите ми се чете “помощ”! Тя е лидер, независимо дали й харесва или не. 

Лаура: Не й харесва!

Как се чувствате двете в тази епоха – да можете да погледнете назад във времето? Какво е усещането да имаш специални умения?

Лаура: Много ми харесва да мога да надникна към тогавашните проблеми, които са имали хората, тъй като независимо, че нашата история има фантастичен елемент, героите ни се борят с много проблеми и от настоящето ни. Някои от дискусиите, които имаме в сериала, са толкова подобни на тези, които имаме в живота си в момента – като равноправие, хора, чиито гласове не можем да чуем, как да стигнем до по-големи обществени промени. Гордея се със сериала и с начина, по който прави тези паралели. А специалните умения, нека оставя за теб, Ан!

Ан: Доста е забавно да играеш жена, която има толкова много сила и знае как да я използва. Особено в свят, в който можем да видим собствените си отражения, независимо че Викторианската ера все още носи отпечатъка си. Много е приятно да играеш ирландка в Лондон и да носиш силата й, да обожаваш да изобретяваш неща и да ти харесва това, което правиш. 

Срещаме се и с още три от дамите от приятното женско царство на сериала – Елинор Томлисън, Елизабет Берингтън и Ела-Рей Смит, които играят ролите на Мери, Луси и Дезире - част от “докоснатите” със специални умения. 

Снимкa: HBO

Елинор Томлисън

Как бихте описали героите си с по няколко думи?

Елинор: Мери не знае възможностите на своята сила и открива най-различни начини, по които да я използва. Постепенно разбира повече и за света на “докоснатите”.  Това помага и на самата нея да намери себе си и да се приеме такава, каквато е. 

Елизабет: Моята героиня Луси Бест е представител на средната класа, имала е труден живот, но знае как да оцелява по улиците на Лондон. Нейната супер сила се състои в това сама да осъзнае на какво е способна.

Ела-Рей: Дезире има сериозно минало, тя е бивша проститутка и знае много тайни за лондонските джентълмени. Търси убежище от всичко това и го намира в сиропиталището, което държи Амалия. Тя е остроумна, забавна и с добро сърце.  

Шотландката Ейми Менсън е в ролята на злодейката Малади

Снимкa: HBO

Ейми Менсън

Ейми, Малъди крие не просто тайни, а си има сериозни отклонения! Разкажи за нея – можем ли да я наречем злодей?

Не мисля, че е злодей, тя е по-скоро аутсайдер. Всяка жена има тайни, а тя просто има повече от нормалното. Малъди няма правила – това е най-интересното при нея. Тя не се съобразява с обществото, това че например, жена по онова време, не е трябвало да си показва глезените. Мога да правя каквото си пожелая като нея и е страхотно! В този сериал съм като мъж.

А толкова смели жени заслужават и силно мъжко присъствие в лицето на Пип Торънс – изключителен актьор, който познаваме от редица хитови филми и сериали като “Короната”, “Гордост и предразсъдъци”, “Остатъците от деня”, “Винаги ще има утре”. Тук го виждаме като Лорд Масен – мъж със странни намерения и неприязън към женското царство на “Невъзможните”.   

Снимкa: HBO

Пип Торънс

Колкото и обикновен да е героят ти в този сериал, можеш да си сигурен, че има някаква странност в него, която ще изплува. Това със сигурност важи за моя персонаж, който изглежда като викториански патриарх с военно минало, което е оставило белезите си. Но в развитието на историята, той крие повече от това, което ни показва. Това, което ме впечатли след като изгледах наведнъж първите три епизода и си дадох повече време за четвъртия, бяха изключителните прилики, колкото и добре прикрити, със света, в който живеем.  

“Невъзможните” вече е достъпен в HBO GO, а нов епизод очаквайте всеки понеделник

бюлетин

още интеракция