Магьосник зад бара: Петър Петров

Разговаряме с посланика на марките, представлявани от Campari. И бързаме да си приготвим едно Negroni.

Представяме ви професията Brand Ambassador или преведено на нашия език – Посланик на марката. У нас това е професия, която все повече набира популярност и се усъвършенства последните няколко години. Това е работа мечта за много,  защото съчетава в себе си, емоции, пътувания, срещи с невероятни хора и посещения на страхотни места. 

Петър Петров е един от хората, които имат възможност да са представители на тази професия. Той е Brand Ambassador за България на марките на Group Campari – Campari, Aperol, Glen Grant, Ouzo 12.

И това не е случайно, защото той има професионален опит зад бара повече 25 години, виждали сме го и сме се възползвали от неговата сръчност в едни най -емблематичните заведения в София. 

През последните пет години, като посланик на тези марки, e фокусиран в битер категорията и предава своите умения и знания към бармани, персонали, управители и собственици на заведения.

Какво е да си послканик на марката?

Благодаря Ви за този въпрос. (смее се) 

Представете си, че трябва да си съставите мнение за даден бранд само като видите посланика на бранда – визия, излъчване, знания, опит, енергия, страст, умения.....

Но зад този образ се крие и много работа, ангажименти, малко почивка, но на кой му е нужно почивка ☺, когато прави нещо, което му доставя огромно удоволствие. Срещам се с много и различни хора, и виждайки усмивките им, когато пият напитките, се чуствам страхотно.

Кажи ни нещо любопитно за Aperol?

Знаете ли, че .....само в една област в Италия, Венето, се изпиват 300 хиляди чаши Aperol Spritz дневно?

А за Campari?

Campari – бранд Икона!!!

Изкуство, история, култура, традиции, мода, страст. Campari е като първата любов – незабравима! 

Сподели ни няколко основни неща за тенденцията в битерите.

Основното, което мога да кажа за битерите е, че те биват два вида: aперитивни, тези които се пият (Campari) и ароматни, тези които се използват за подправяне на коктейли. 

А Аперитиво, което е все по-популярно и у нас?

Развитието на Аперитиво, според мен, се дължи на кутурата на пиене. От друга страна, здравословният тренд на живот също влияе върху тази тенденция.   

Каква е рецептата за перфектният Aperol Spritz ?

Пълним с лед догоре винена чаша, сипваме една част пенливо вино, една част Аперол и малко (сплаш) сода и добавяме резен портокал. Едно леко разбъркване и с усмивка сме готви с Перфектен Аперол Шприц в ръка!

Каква напитка може да си направим, без професионални умения, с марката икона Campari?

Искам да предложа две напитки:

Първо, Кампари тоник, като аперитив след работа, преди храна.

Изи микс = винена чаша пълна до горе с лед, сипваме 3 части тоник и 1 част Campari, резен лайм за украса и готово. Имаме един от най-добрите апертитивни напитки – Campari Tonic

Втората напитка, която предлагам е Campari Negroni, естествено.

Подходящ за след вечеря до Изгрев Слънце 

Намирате най-голямата чаша за уиски вкъщи, пълните я с лед догоре, сипвате 1 част ( 30 мл) червен вермут Чинцано 1757, 1 част (30ml) Campari и 1 част ( 30мл) джин. Започвате да бъркате, мин 1 минута по часовник, добавяте резен (кора) портокал, затваряте очи и отпивате 

Откъде идва името на коктейла Негрони?

Най-често разказваната и най-вярна според мен история е, че на граф Камило Негрони му омръзнало да пие Американо, което пиел всеки ден (това е Campari + червен времут + сода ) и решил да замени содата с по-силна съставка и ненапразно избрал джин. Ако се замислите, всички съставки в коктейла Campari Negroni са на основата на билки. 

бюлетин

още интеракция