Поверително от Лос Анджелис

Стаси Айви за срещите в града на киното и впечатленията от един по-различен живот там.

Здравейте на всички, които следихте този дневник през изминалите седмици. Заедно с талантливия фотограф Диляна Флорентин се насочваме към Лос Анджелис, за да разкажем и покажем много истории от света на киното там, които в следващите месеци ще можете да видите във видео блога Cinema Confidential

Следващите ни герои са много близки приятели. Европейци, стигнали до Холивуд. Запознах се с продуцентката Алексия Мелоки преди няколко месеца онлайн, когато обсъждахме сценарий, който ѝ бях пратила и тя беше много щастлива да се срещнем на живо. Над 50-годишна, тя има много младежки заряд и с ентусиазъм говори за работата си. Отиваме да направим интервюто си с нея в къщата на един от най-добрите ѝ приятели – актьора Адамо Паладино. И двамата са от италиански произход, в нейния случай примесен с гръцки корени, а при него английски.

В къщата на Адамо ни посрещат двете му малки дъщери, кучето му и съпругата му Уенди. Адамо е също почти на 50 години, много красив мъж, който от млад е в Ел Ей. Участвал е в безброй сериали, включително и в епизод на “Приятели”, снимал се е в доста каскади за филмите си и един такъв го води и в България. Спомня си, че не е било много топло тук, но му е харесало. Разказва ми, че наистина трябва да си упорит с мечтите си ако смяташ, че актьорството е твоята професия.

Преди да започнем интервюто си с приятелката му, всички го изпращаме на поредното прослушване. Алексия пристига в Лос Анджелис на 17 години с майка си. Завършва гимназия и започва да работи като преводач за дистибутор на филми и попада в Кан. От тогава не е спирала да се занимава с дистибуция, продуцентство и консултации по всякакви проекти. Мечтае за “Оскар”!

На следващия ден ни предстои среща с един истински екранен злодей! Патрик Килпатрик се е изправял срещу Жан Клод Ван Дам, Чък Норис, Брус Уилис, Том Круз и кой ли още не. Владее всякакви каскади, умее наистина да стреля с пушка, а през октомври предстои да излезе книгата му, посветена на това вечно да играеш лошия. Той разказва увлекателно за голяма част от сблъсъците си през годините на екрана, както и много истории извън него. След интервюто най-после имаме няколко часа да посетим плажовете на Марина Дел Рей и Санта Моника, тъй като не е много логично да не стигнеш поне веднъж до тях, независимо че пътуването е посветено на работа. 

Когато чуеш Сан Диего и сафари в едно изречение, съветът ни е да тръгнеш веднага! Сан Диего е един от най-красивите градове на света! Разположен само на два часа път с кола от Лос Анджелис, предлага богата палитра от интересни места – плажовете Ла Хоя и Коронадо, Даунтаун частта пълна със заведения, Пойнт Лома, където има стар фар, помагал на пътниците да достигат брега от океана, Старият град, където можеш да се насладиш на автентична мексиканска атмосфера и храна, тъй като границата с Мексико е буквално на няколко минути от там.

Първият ни ден там прекарваме на сафари в зоопарка на Сан Диего, огромно пространство, пълно с всякакви животни, за които управата се опитва да създаде възможно най-близка до истинската им среда. Наш домакин в това е актьорът Димитър Маринов, който ни разказва всякакви истории и сме впечатлени от искреното гостоприемство на цялото му семейство. В Сан Диего трябва да се срещнем и с легендарната писателка, на която и двете с Диляна сме огромни фенове – Исабел Алиенде. За съжаление, нейн личен проблем не ни позволява това, но със сигурност запазваме правото си за следващия път!

На другата сутрин тръгваме по най-дългия маршрут, който ни предстои в района. От Сан Диего до Малибу! Отнема ни повече от три часа, но срещата ни с продуцента Марти Кац и съпругата му Кембъл абсолютно си заслужава! Двамата са заедно от повече от 35 години и са работили по безброй успешни заглавия, сред които “Хубава жена”, “Титаник”, “Бандите на Ню Йорк”. Самият Марти е роден в концентрационен лагер, а години по-късно е бил военен във Виетнам. Историята на живота и кариерата им е толкова вълуваща, че е истински трудно да сложиш край на интервюто. 

Хубавата новина е, че на следващия ден имаме билети за запис на живо на обичания и хитов сериал “Уил и Грейс” в студията “Юнивърсъл”, а лошата е, че заради забавило се интервю, не успяваме да стигнем навреме и да влезем, тъй като трафикът е наистина страшен. Но пък за сметка на това ще можем да покажем интересната история на турския режисьор Текин Гергин, който един ден просто решава да последва мечтата си и се озовава в Холивуд!

На следващия ден е ред за последното ни интервю в деня, в който летим към Европа. За първи път се срещаме с продуцента Дейна Брунети преди 5 години, когато работи заедно с Кевин Спейси. Днес Дейна е едно от най-успешните имена в шоубизнеса и е зад проекти като “Социалната мрежа”, “Капитан Филипс”, трилогията “50 нюанса сиво” и “Къща от карти”.

Продължава да подкрепя и дава шанс на млади режисьори в конкурса Jameson First Shot и признава, че миналата година решава за малко да се махне от бизнеса, защото е бил на прага на прегаряне. Къщата му е модерна и красива, билярдната му маса е тази на Крисчън Грей, която е запазил след снимките на супер успешната трилогия, а филмовите статуетки, които е печелил, са подредени над камината.

След разговора ни с Дейна е време да съберем куфарите, да върнем колата под наем, да бързаме към летището, да изядем по един бургер и не на последно място – да благодарим на всички, които направиха преживяването ни незабравимо! Не всеки ден намираш приятели, които ти дават апартамента си за един месец или такива, които ти помагат да летиш за много малко пари или такива, които те разхождат като истински домакини и наистина искат да се чувстваш добре. На всички тях – огромно благодаря и до следващия път! 

 

 

бюлетин

още реакция