Поверително от света на киното

Стаси Айви и дневникът на едно пътуване в Лос Анджелис

Здравейте на всички, които ще следите този дневник в следващите седмици! Заедно с талантливия фотограф Диляна Флорентин се насочваме към Лос Анджелис, за да разкажем и покажем много истории от света на киното там, които в следващите месеци ще можете да видите във видео блога Cinema Confidential

Пътуването ни започва с полет от София към Лондон и бърза разходка там. На следващия ден идва и първото ни интервю с американски актьор, който в момента играе Отело на сцената на британския Shakespeare Globe Theatre, заедно с носителя на “Оскар” Марк Райлънс.

С Андре Холанд

Запознах се с Андре Холанд преди три години по време на промоцията на сериала на Стивън Содербърг - “Хирургът”, където той участваше с Клайв Оуен. На живо той е много скромен и усмихнат, а в последните няколко години кариерата му напредва с огромни крачки. Участва в независимия хит, станал носител на “Оскар” – “Moonlight”, а в момента можем да го видим в главната роля в сериала по Стивън Кинг “Касъл Рок”. Андре току-що се е върнал от Ню Йорк и е играл на сцената предишната вечер, така че сутринта на нашето интервю започва с неговото обаждане, че се е успал, но тръгва веднага към нас. Истински и неподправено той ми разказва за началото на кариерата си и как Дензъл Уошингтън и Мерил Стрийп го поздравяват, когато целият екип на филма “Moonlight” излиза на сцената на наградите “Оскар”, след прословутата грешка на Уорън Бийти и Фей Дънауей да обявят първоначално друг победител. Споделя ми колко е предизвикателно да бъде Отело и всеки ден да преживява разрушаването на една красива любов на сцената и как когато свърши пиесата октомври месец, определено ще има нужда от почивка. Толкова е приятно да си говориш с него и докато го снимаме, времето сериозно напредва. Събираме цялата техника и докато стигнем до летището, се оказва че полетът ни за Лос Анджелис е затворил, но можем да бъдем преместени за следващия. 

След 11-часов полет пристигаме в града на ангелите, на сбъднатите и несбъднатите мечти – Лос Анджелис. Кацаме по светло, но излизаме от летището по тъмно, тъй като опашката за влизане в страната отнема около час и половина. Полицаят на паспортен контрол ми разказва, че пак сме имали късмет, тъй като чакането до преди малко е било над три часа. Той ми казва, че е на работа от 6 сутринта и има още доста време до края на смяната си, но обича да се обажда на децата си на видео чат, за да провери как е бил денят им. С огромни куфари, чанти и раници, пълни най-вече с техника, се насочваме към изхода и в последствие към града. След около час пътуване, успяваме да стигнем до адреса, където ще отседнем. Единственият проблем на следващия ден е часовата разлика, с която трудно се бориш в началото и в 5 сутринта отново сме на крак. 

Диляна Флорентин

Разходката ни първите дни ни отвежда на плажовете Venice Beach и Manhattan Beach. Много различни места едно от друго – Venice е по-хипарско място, където можеш легално да си закупиш марихуана и какво ли още не, има рампа за скейтбордисти и блейдъри. Manhattan Beach е също известно място със спортния си дух, но там по-скоро можеш да видиш плажен волейбол, както и много приятни къщи до плажа, чиито собственици тичат сутрин с кучетата си. 

Красивите квартали с по-планинска гледка Moorpark и Топанга са следващите ни дестинации. Moorpark е доста по-далеч от самия град Лос Анджелис, но пък наистина попадаш в друг свят. А Топанга е известен с драматичните разлики в климата си – от страхотна жега през деня, до хладно време през нощта. Навсякъде  има знаци да се внимава да не се предизвикат пожари, а пожарникарите често предприемат превантивни мерки срещу такива. 

Диляна Флорентин

С Пол Бен - Виктор

В Топанга се намират и следващите ни герои – креативният директор на световната марка за всякакви услуги при лаковете за нокти “Cuccio” – Робърт Новак и неговият братовчед Пол Бен - Виктор, актьор, участвал в над 60 продукции с много запомняща се визия и талант. Робърт с удоволствие ни разхожда из имота си, където отглежда всякакви растения, има кокошки и пчели и три осиновени кучета. Заедно с жена му – Мими, която е от Швеция и е професионален готвач, се грижат за всичко  сами. Имат две дъщери и много пътешествия по света заедно, а креативната енергия на Робърт е наистина впечатляваща. Правил е рекламни кампании през годините с големи холивудски звезди като Дженифър Лопес и Хали Бери, а кариерата му стартира с това да рисува върху лицата на известните личности, посетили легендарното “Студио 54” в Ню Йорк, където не е имало никакви задръжки. Разказва ми как се е запознал и с жена си и как първите години са живяли в Стокхолм. 

Диляна Флорентин

С Робърт Новак

Местим се в съседната къща, където актьорът Пол Бен – Виктор ни посреща с усмивка. В неговия имот непрекъснато се правят ремонти, тъй като той самият разбира от строителство и обича да се занимава с такива дейности, както и дава част от него под наем на хора, дошли да усетят красотата на Лос Анджелис. Сядаме да си говорим и той е изключителен събеседник – в кариерата му има филми като “Тумбстоун”, “Get Hard”, Grudgematch” и сериали като “The Wire”. Бил е рамо до рамо със звезди като Клинт Истууд, Уил Фарел, Робърт Де Ниро и Ал Пачино. С всички тях той има безкрай истории, разказва ни и подробности от снимачната площадка на последния филм на Мартин Скорсезе – “The Irishman”, където партнира на последните двама. Изключителен имитатор, Пол може да прави много различни акценти и лекотата, с която успява, е наистина впечатляваща. След интервютата се пренасяме в близко кафене за здравословна храна и продължаваме разговора си там. Трудно е да си тръгнеш от тази приятна компания, но имаме още истории за преследване.     

 

бюлетин

още реакция