Поверително от Ел Ей

И от света на киното. Директно включване от най-горещите кино точки!

 

Здравейте на всички, които ще следите този дневник в следващите седмици! Заедно с талантливия фотограф Диляна Флорентин се насочваме към Лос Анджелис, за да разкажем и покажем много истории от света на киното там, които в следващите месеци ще можете да видите във видео блога Cinema Confidential. 

Първата ни седмица в Лос Анджелис се озоваваме на български рожден ден в компанията на много талантливи артисти, които от години живеят там. Аниматори, режисьори, актьори, скулптори, художници, преподаватели – много е приятно да си сред хора, толкова скромни за успехите си и за всичко през, което са минали да сбъдват мечтите си. 

Следващата ни среща е понеделник на другия ден и е с Джефри Винсент Парис – актьор, художник, фотограф, музикант, режисьор и всичко, свързано с креативна енергия, която можете да си представите. Джефри започва в кариерата си в хитовите сапунени сериали “Days of Оur Лives” и “General Hospital”, а след това бързо намира мястото си в много други филми и сериали. С екзотичната си външност и талант за акценти, той играе герой на име Карлос с латиноамерикански акцент два пъти, брилянтен злодей е в обичания сериал “Supernatural”, роля, която истински го забавлява и не се притеснява да бъде и романтичен герой. В живота си Джефри е много усмихнат и излъчва спокойствие, започваме да си говорим в уютния му дом в квартала Echo Park, сред картините и фотографиите му. 

Рисуването и актьорството при него вървят ръка за ръка от началото, но споделя времето си между двете. Има цяла серия провокативни еротични портрети на свои приятели, които са доста впечатляващи, вдъхновени от артистичния и хипарски фестивал в пустинята Burning Man. Джефри обича да наблюдава различни видове птици и да ги снима и рисува, прави кратки документални клипчета само с телефона си от места, които е посетил. Разказва ми за вдъхновенията си през годините и колко му харесва да живее в Ел Ей. Тръгваме си заредени с енергия от историите му.

Качаваме се в колата и се насочваме към прословутия знак и символ на Холивуд – Hollywood sign. Близо до обсерватория Грифит е едно от местата, където той може да се види, макар че малко съжаляваме, че не е по-близо. Спомням си какво ми е разказал българският актьор, който от години работи в Ел Ей – Николай Стоилов – някога знакът е бил по-дълъг “Hollywood land”, но поради броят самоубийства на хора с пропилени мечти, които скачат от горе, управата на града решава да премахне тази част от надписа, тъй като е на най-високо. Говорейки си за лудницата на града, на следващия ден попадаме на известния “Hollywood Boulevard” – мястото, пълно с лоши имитатори на любими герои, музиканти, които продават дисковете си, мръсотия, тълпи, тъй като там са Алея на славата, покрита с имената на най-големите величия в киното, както и Кодак тиатър, където се провеждат наградите “Оскар”.  

Срещаме се с българския актьор Димитър Маринов – невероятен човек и талант, чиято лична история заслужава поне един филм. В последните години, кариерата на българина преживява истински фурор и след много успешни участия в хитови сериали, той е един от главните актьори в предстоящата продукция на Стивън Спилбърг – “Green Book” заедно с Виго Мортенсън и Махершала Али.

Сядаме в много приятно заведение на прословутия булевард Сънсет, пълен с ресторанти и известни личности. Димитър ми разказва много забавни случки от снимачната площадка, както и как успява да спечели ролята. Филмът ще промени кариерата му след дебюта си на филмовия фестивал в Торонто и премиерата си в САЩ и по света около Денят на благодарността. Неприятен мъж на съседната маса нарочно вдига шум само и само да пречи на записа ни и след като и двамата най-любезно го молим да е една идея по-тих, той грубо заявява “идете си у вас”! Разбирам, че това не е необичайно за града и доста хора всъщност обичат да се държат така по принцип. Разговорът с Димитър е толкова приятен, че успяваме да игнорираме шума. 

На следващия ден прекарваме няколко часа в студиата на Уолт Дисни. Огромна компания днес и пионер в анимацията, мястото пази спомени за създателя си, както и много истории. Огромната сграда, в която днес има оригинални рисунки на любими герои, първоначално е с две лица, тъй като Уолт Дисни не е сигурен в успеха на анимационното кино, за всеки случаи я подготвя да бъде и болница. Наш домакин в това преживяване е Брони Ликоманов – аниматор и режисьор, който от 20 години живее в Ел Ей със семсйството си и работи в студиата на Дисни. 

Срещаме се с още няколко герои на града, попаднали тук по различни причини – българската монтажистка Гергана Ангелова, която преди две години се влюбва в града и решава да живее там и днес работи в софтуерна компания, американецът Тим Брадли, с когото преди години съм работила по журналистически проект, днес е музикант и актьор тук, австралийската влогърка Шае-Лий Шакълфорд, част от супер успешното трио SketchShe – три актриси, която правят скечове за YouTube и за месец имат над 15 милиона последователи, както и треньорът на звездите Брендън Шрам. Гергана признава, че трафикът най-много я дразни, но е щастлива тук.

Тим ни разхожда из Холивуд Хилс –място пълно с красиви къщи и невероятна гледка към града, разказва ни че му предстои да издаде първия си сингъл, но няма как да успее ако не работи и друго. Шае-Лий пък споделя колко много иска да бъде режисьор и просто е последвала мечтата си, а днес снима скечовете си в огромно студио и има опашка от спонсори.

С Брендън Шрам се срещаме на огромен училищен стадион, той е истински впечатляващ във видеата си в социалните мрежи. Прави неща, които изглеждат невъзможни, а външният му вид определено вдъхновява за тренировки с изваяни плочки на корема и мускулести рамена. Правил е режими за огромни звезди като Дженифър Лопез и е бил на турне с латиноамериканската звезда Prince Royce. Много търсен и с хиляди последователи, Брендън ни показва част от номерата, за които е тренирал с дни – задно салто, летящи лицеви опори и скок през четири стъпала наведнъж. Успява да ме научи и на трик за скок от колена, с който съм се борила сама доста време, а с него се получава лесно и бързо, наистина е добър! 

Първите ни десет дни в Калифорния завършват с посещение на Лонг Бийч, който е само на час от Холивуд ако имаш късмет с трафика. Много красиво крайбрежно градче, къщите и атмосферата, на които са впечатляващи. Успяваме да видим голяма част от него, благодарение на българският журналист и преподавател Христофор Караджов, който от години живее там.           

 

бюлетин

още реакция