Ексклузивно с Мадс Микелсен и Бойд Холбрук

Двамата актьори са част от „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“

Актьорите Мадс Микелсен и Бойд Холбрук се включват в новия филм за епичния Индиана Джоунс в последното приключение на героя за Харисън Форд – „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“. Мадс е амбициозният учен на нацистите – Юрген Вьолер, а Бойд Холбрук е неговият верен помощник Клейбър, който използва оръжие за щяло и нещяло. И за двамата ролите на злодеи на са нищо ново.


Мадс Микелсен е роден на 22 ноември 1965 година в Копенхаген. Учи танци в балетна академия в Гьотеборг, където научава шведски и започва да работи като професионален танцьор. Дебютът му на екран е на сравнително късна възраст. Първата му роля е през 1996 г. в датския филм „Pusher“. Следват години, в които Микелсен се снима предимно в датски продукции. Международна известност придобива през 2004 г. с участието си в „Крал Артур“, където си партнира с Клайв Оуен и Кийра Найтли. Участва в датския „След сватбата“, който е номиниран за „Оскар“ за най-добър чуждестранен филм, а след това в „Казино Роял“, където играе ролята на злодея Льо Шифр. Големият му пробив идва през 2012 година, когато с ролята си в датския филм „Ловът“ на Томас Винтерберг получава голямата награда в Кан. Следват ролята на д-р Ханибал Лектър в сериала „Ханибал“, филмът на Марвел „Доктор Стрейндж“ и заглавието, с което впечатли и критика, и публика – „Още по едно“. Мадс е също прекрасен съпруг, женен за колежката си Хана от над 20 години.


Бойд Холбрук е от Кентъки и преди да стане актьор е модел, и то за някои от най-големите агенции в световен мащаб. Учи филмова история и сценарно писане, а след това и актьорско майсторство. Дебютът му е в „Милк“ с Шон Пен, а след това участва в „Не казвай сбогом“ на Дейвид Финчър. Прави впечатление на публика и критика с ролята си на Стив Мърфи във великолепния сериал „Наркос“, както и Коринтиан в адаптацията на „The Sandman“. 

Вие двамата сте страхотна двойка – човекът със сериозни амбиции и този, който обича да натиска спусъка. 

Мадс Микелсен: Чудна двойка!

Забавно ли беше това приключение и какво научихте от него?

Мадс Микелсен: Супер забавно беше, а какво сме научили според мен ще стане ясно едва след години. По време на снимките се стараеш да се представиш възможно най-добре.

Бойд Холбрук: Този филм беше някак различен. Обикновено се изморяваш цяла година да си постоянно на снимки, но след това приключение се случи обратното – имах толкова много енергия. Бях готов за още! Невероятно преживяване.


И сте пътували доста за този филм!

Бойд Холбрук: Да – 5 различни държави с екип от 300 човека.

Мадс Микелсен: Сериозна машина!

Помните ли първите си впечатления от Индиана Джоунс като зрители?

Мадс Микелсен: Гледах първия филм с брат си. Направо ни разказа играта! Не бях гледал такова нещо – темпото, историята, актьорската игра, чарът. И ние искахме да сме там, да сме част от това преживяване.

И сега си!

Мадс Микелсен: Да, но ние не искахме да сме актьори, а да сме Инди!

Бойд Холбрук: Да, след филма ти се ще да намериш някоя пръчка и да се преструваш, че е камшик. Да тичаш в гората и да си опънеш палатка – това е истинската стойност на тези филми и на киното като цяло – да отключат желание у теб.


И двамата изглеждате като прекрасни хора, а толкова често сте в ролите на злодеи. Какви качества трябва да притежава един злодей, за да искате да го изиграете?

Бойд Холбрук: Сценарият е най-важното! Този филм конкретно работи толкова добре, заради времевата си нишка. Харисън, както всички нас, остарява и стига до момент, в който няма нацисти. Сценарият създава място за тези герои. Твоят например е същинският учен в тогавашна Германия. Просто има логика.

Мадс Микелсен: Да, а и всички знаем какво се е случило в САЩ, Съветския съюз и Великобритания тогава – тези учени, които са били опасни военни престъпници, попадат именно в тези държави. Всички са се правели, че не знаят за това. Това е черна глава в западната история, но се е случило. Така че каква е фомрулата за успешен злодей? Той трябва да притежава истинска страст, влечение, на което ние като зрители можем да откликнем. Начините, по които иска да постигне своята мечта може да са погрешни, но толкова ли е лошо да се мечтае? Иначе ако няма мотивация е просто някой, който казва „аз съм лош и ще направя тези лоши неща днес“. Никой не прави така, напротив, по-скоро е „аз ще направя велики неща днес“, но ние не сме съгласни с това, което той иска да постигне. Никой не се събужда, мислейки че е злодей.

Индиана Джоунс и реликвата на съдбата Индиана Джоунс Мадс Микелсен Бойд Холбрук Станислава Айви

бюлетин

още реакция