Гледайте филмите на победителите на Huawei Smartphone Film Festival и онлайн

Всички филми-победители от третото издание на Huawei Smartphone Film Festival 2022 могат да се видят в YouTube канала на Huawei Mobile BG

На тържествена церемония в кино „ЛЮМИЕР“ бе закрито третото издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, заснети с фотографския флагман Huawei P50 Pro. Фестивалът е организиран от Cinelibri с подкрепата на Huawei, под мотото #OpenForMoreStories. По време на продукцията, петчленното жури - сценаристката Нели Димитрова, режисьорът Илиян Джевелеков, операторът Калоян Божилов, монтажистката Нели Алтъпармакова и актрисата Теодора Духовникова - влезе в ролята на менторски екип. Церемонията включваше излъчване на наградените с трета, втора и първа награда филми, като всеки от тях бе анонсиран от член на журито, без да бъде назоваван, преди щастливият му екип да го види на големия екран.

На трето място бе класиран филмът „Крачки“ на Мария Иванова и Ралица Аджиларска. Той бе представен от режисьора Илиян Джевелеков като „метафора за живота“ с любопитни статистики като „спим през една трета от живота си“, „гледаме телевизия 12 години“ и „обикаляме три пъти земното кълбо в рамките на един човешки живот“.

Второ място журито отреди на филма на Велианна Кашева „Невидима“. Той беше представен от Нели Димитрова, която изрази вълнението си да работи с млади и талантливи хора, мотивирани да се развиват в киноиндустрията. Сценаристката поздрави Велианна Кашева за постигнатия напредък от ниво трийтмънт до завършен късометражен филм, който разказва позната история по непознат начин, с интересен ъгъл, интерпретация и много любов към цялостния процес.

Лина Павлова е големият победител на третото издание на Huawei Smartphone Film Festival с псевдодокументалния филм (или „мокюментари“) „Последният вампир на София“, в който главната роля на вампира Спиридон е поверена на великолепния актьор Леонид Йовчев. Филма представи Теодора Духовникова, която сподели, че го е гледала вече три пъти, макар да не е уловила потенциала му на ниво трийтмънт. Актрисата призна също така, че е „респектирана“ от създателите на филма и възнамерява да следи бъдещата им работа отблизо. Според нея „Последният вампир на София“ би могъл да спечели награди на редица фестивали. Неговото качество вдига високо летвата за участниците в бъдещите издания на фестивала и показва колко стойностно може да бъде мобилното кино.

Победителите получиха устройство HUAWEI P50 Pro, грамота, почетна статуетка, книги с разкази от издателство Колибри и акредитации за осмото издание на Синелибри, събрани в платнена торба с цитат от майстора на късата форма – Хорхе Луис Борхес. Един член на публиката от фенове на киновете и технологиите си тръгна от прожекцията със специален подарък Huawei Watch GT3 Pro.

Всички филми-победители от третото издание на Huawei Smartphone Film Festival 2022 могат да се видят в YouTube канала на Huawei Mobile BG, където можете да намерите и филмите победители от първите му две издания.

бюлетин

още реакция