Huawei Smartphone Film Festival 2022: Официална премиера на наградените филми

Тя ще се състои на 15 юни от 19:00 ч. в кино ЛЮМИЕР, а един от зрителите ще си тръгне с Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition

Заповядайте на премиерата на наградените филми в рамките на Huawei Smartphone Film Festival 2022 Тя ще се състои на 15 юни от 19:00 ч. в кино ЛЮМИЕР, а един от зрителите ще си тръгне с Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition. Събитието е с вход свободен.

Предстои кулминацията на тазгодишното издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, заснети с Huawei P50 Pro. Мотото на изданието 2022 е #OpenForMoreStories, а победителите в него ще се радват на своята премиера в рамките на специална церемония на 15 юни в кино „Люмиер“ от 19:00 часа. Кино „Люмиер“ е една от емблемите на София за всички почитатели на седмото изкуство и храм за арт киното, редица фестивали и мероприятия.

Прожекцията и награждаването са отворени за всички. Освен че събитието е с вход свободен, организаторите предлагат още една награда – този път за публиката. Един от представителите на публиката, на случаен принцип, ще спечели най-новия смарт часовник на Huawei - Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition.


Три късометражни филма, заснети с Huawei P50 Pro, ще бъдат наградени от журито, съставено от доказани български професионалисти във всички области на филмопроизводството: сценаристката Нели Димитрова, режисьора и продуцент Илиян Джевелеков, актрисата Теодора Духовникова, оператора Калоян Божилов и Нина Алтъпармакова в качеството й на режисьор на монтажа. Водещи критерии при класиране на филмите победители са: оригиналност, развитие на сценария и образите, въздействаща кинематография, последователност и цялостност на сюжета. 

Смели и дръзки! Това е кратката ми оценка за филмите финалисти. Авторите им показват модерно и адекватно на времето мислене, както и реверанс към добрите кинотрадиции. За мен беше чест, че имах възможност да участвам в процеса. Благодаря., споделя Нели Димитрова

Награди 
Освен че натрупаха безценен опит от взаимодействието с журито в процеса на превръщането на суровите идеи в завършена продукция, участниците ще преживеят емоцията да видят филмите си в един от култовите киносалони на София в компанията на своите екипи, приятели и широката публика от фенове на киното и технологиите. В рамките на официална церемония победителите ще получат ново устройство HUAWEI P50 Pro, почетни статуетки, грамоти, книги от издателство „Колибри“ и акредитации за осмото издание на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“.

Подарък под формата на книги ще получат и всички финалисти, предали готов късометражен филм, заснет с Huawei P50 Pro.

Очакваме Ви на церемонията на 15 юни! Сигурни сме, че авторите на филмите съвсем скоро ще бъдат част от списъка с любими български, а защо не и европейски режисьори.

бюлетин

още реакция