Най-личният филм на Паоло Сорентино

"The Hand of God" с премиера на фестивала във Венеция.

Предни дни Нетфликс показа първия трейлър на новия филм на Поло Сорентино. Красив точно толкова, колкото всички останали филми на носителя на Оскар, "The Hand of God" ни води из един различен, далечен, тъжен Неапол - Неапол през 80-те, пълен със сълзите и надеждите на странен тийнейджър. Премиерата на дългоочаквания филм ще бъде на тазгодишното 78-мо издание на филмовия фестивал във Венеция между 1 и 11 септември. 

Официалният синопсис на филма гласи следното: сценаристът и режисьор Паоло Сорентино ни разкрива историята за разбитото сърце на млад мъж през 80-те години. "The Hand of God" следва героя Фабието Скиза в Неапол - особено момче, чийто наситен живот с ексцентричното му семейство изведнъж бива прекършен. Първо от невероятната новина за пристигането на футболната легенда Диего Марадона, а после и от шокиращ инцидент, от който Марадона, без да разбира, спасява Фабието. Сорентино се завръща в родния си град, за да разкаже най-личната си история. История за вярата, силата на семейството, футбола, киното, любовта и загубата. В интервю за The Guardian, режисьорът споделя:

Kазвате, че Диего Марадона е спасил живота Ви. Как?

Беше съдба. Когато бях на 16, трябваше да замина с нашите на почивка, но реших да си остана вкъщи, защото исках да отида на мача на любимия ми отбор Наполи. Родителите ми претърпяха инцидент и загинаха. Така че - страстта ми към футбола и Марадона спасиха живота ми.

Още ли сте запален по футбола?

Да, и то не само по Наполи. Често се спирам да гледам мачове в паркове и училищни площадки. Преди играех, но тази година навършвам 50. А в живота е важно да знаеш кога трябва да спреш с определени неща. Исках да стана футболен треньор, но никога не се отдадох на това. Вече е късно.

Главната роля в "The Hand of God" отново е поверена на актьора и театрален режисьор Тони Сервило - звездата от "Великата красота". Преди излизането на спечелилия Оскар филм, Сервило беше познат на международната публика основно с ролята си на Матео Гароне в мафиотската драма "Гомор". Сценарист, режисьор и продуцент на "The Hand of God" е Сорентино; оператор е изключителната Дариа Д' Антонио, благодарение на която се потопихме във велика красота, а музиката е поверена на дългогодишния любим композитор на Сорентино Леле Маркители, автор на музиката във "Великата красота", "Младият папа" и "Новият папа". 

"The Hand of God" ще бъде разпространен от Нетфликс, което превръща Сорентино в последния известен режисьор, работещ с платформата, заедно с Алфонсо Куарон и Мартин Скорсезе. Със сигурност филмът ще бъде коментиран и в контекста на наградите Оскар, но докато този момент дойде - нека просто се разходим из Неапол с тази невероятна компания.

бюлетин

още реакция