Нов документален танцов филм разглежда темата за мъжествеността

Гледаме SURRENDER на Коста Каракашян тази есен.

След поредица от успешни проекти, талантливият режисьор и хореограф Коста Каракашян е на път да реализира новия си късометражен филм с премиера на есен.

Фотограф: Евгения Танева

SURRENDER е филм, който ще фокусира вниманието ни върху четирима от най-успешните и завладяващи мъже танцьори в България, комбинирайки авторските им изпълнения с документални разкази от първо лице. Филмът проследява личната връзка на всеки един от тях с танца и изследва как тя взаимодейства с идеята за мъжественост в българското общество.

Фотограф: Евгения Танева

Темата за мъжествеността при мъжете танцьори е пълна с клишета и митове, които професионалистите разбулват с лекота и откровено споделят своите лични емоции и преживявания пред камерата. 

Фотограф: Евгения Танева

Документалната част от проекта е ръководена от Александър Цеков, творчески консултант на филма, който събира историите на танцьорите в серия откровени интервюта и съвместно с режисьора Коста Каракашян изгражда визуалното им представяне в лентата.

"SURRENDER е естествено продължение на работата ми досега, която комбинира танцовото кино с документалното и социалното. Този път ме вдъхновиха четирима изключителни танцьори от България, които са не само блестящи артисти, но и много интересни хора. Вълнувам се да срещнем публиката с тях, за да покажем историите и усилията, които стоят зад техните изпълнения.“ споделя Коста Каракашян. 

Проектът е част от танцова трилогия BECOMING в рамките на програмата "Фокус: Кино танц“, която се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура“. Филмът е ко-продукция на Фондация "Човек с шапка“ с артистичен директор Стефани Ханджийска, Grey Universe с изпълнителен продуцент Любомир Балабанов и Studio Karakashyan. 

бюлетин

още реакция