Лука Гуаданино и неговата версия на „Белязаният“

Филмът ще се снима в Лос Анджелис, а сценаристи са братята Коен.

Режисьорът на "Призови ме с твоето име“, "Аз съм любов“, "Голямото плискане“ (последните два с невероятната Тилда Суинтън), ще режисира превърналия се в истинска класика филм "Белязаният", чиято първа версия вижда бял свят през 1932 с актьора Пол Муни. 51 години по-късно Брайън Де Палма превръща историята в тотален хит с участието на Ал Пачино и Мишел Пфайфър. По новата версия на "Белязаният" е работил и  режисьорът Пабло Ларен още през 2014-та, но в крайна сметка Лука Гуаданино се захваща с проекта. Филмът ще се снима в Лос Анджелис, а сценаристи са братята Коен, които са замесени в римейка на историята от цели три годни. Това, както помним, не е единственият римейк на Гуаданино. Той обръща поглед към миналото още през 2018 година, когато излиза новата версия на "Суспирия" - култовият филм на ужасите на Дарио Ардженто, с Тилда Суинтън, Дакота Джонсън, Миа Гот.

"Суспирия" е любим и на друг известен режисьор. Гийермо дел Торо стартира мащабна кампания за спасяването на филма и за преформатирането му в 4K. Според екипа, работил по тежкия процес, това е бил най-дългия и труден проект, с който са се захващали. Дел Торо е истински фен на хоръра и споделя, че премиерата му преди години е предизвикала много по-голям интерес за него, отколкото премиерата на Star Wars. Въпреки признанието, режисьорът на лентата Дарио Ардженто не е във възторг от инициативата на Гийермо дел Торо. Но и това остана в историята.

По-рано тази година Гуаданино съобщи и за продължение на "Призови ме с твоето име“ - безспорен подарък за всички почитатели на Тимъти Шаламе, превърнал се в любимец и на Уди Алън. Има защо.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция