Новият трейлър на Лука Гуаданино

Италианският режисьор с ново предизвикателство...

Тилда Суинтън

Режисьорът Лука Гуаданино умее да събира любими актьори както никой друг. След като ни остави без дъх с изключително красивите "I Am Love", "Голямото плискане" и "Призови ме с твоето име", Гуаданино се впуска в по-различно приключение. Присъствието на извънземната муза на режисьора Тилда Суинтън е перфектно акомпанирано от това на Дакота Джонсън... а филмът е много повече от римейк. 

Дакота Джонсън

Хорърът "Suspiria" е класика от 1977 г. и е дело на големия италиански режисьор Дарио Ардженто. Самият Гуаданино признава, че творчеството на Ардженто е оставило огромен отпечатък върху вкуса и стила му на работа. Историята е култова и проста, точно както би следвало да е в един добър филм. Дакота Джонсън е млада танцьорка, която открива нещо наистина зловещо в студиото, в което танцува... А след многоточието трябва просто да се оставим на майсторския разказ на Гуаданино. Действието се развива в Берлин, годината е същата, в която излиза филмът. 

Оригиналът на Ардженто.

Като истински почитатели няма как да не забележим и тънките детайли, през които прозира почеркът на италианския режисьор. И именно заради това толкова много го харесваме. Успява да разкаже по поетичен начин и най-страшната история... Да, от тази ни побиха тръпки. Няма ги целувките от "I Am Love", нито приказната вила от "Голямото плискане", още по-малко любовната история от "Призови ме с твоето име". А такава смяна в жанра може да си позволи само режисьор с голям замах. Какъвто безспорно притежава Гуаданино.

"Suspiria" е любим и на друг известен режисьор. Гийермо дел Торо стартира мащабна кампания за спасяването на филма и за преформатирането му в 4K. Според екипа, работил по тежкия процес, това е бил най-дългия и труден проект, с който са се захващали. Дел Торо е истински фен на хоръра и споделя, че премиерата му преди години е предизвикала много по-голям интерес за него, отколкото премиерата на Star Wars. Въпреки признанието режисьорът на лентата Дарио Ардженто не е във възторг от инициативата на Гийермо дел Торо. Ардженто твърди, че дел Торо не се е допитал до него за нищо... Според него е по-добре филмът просто да бъде оставен така, както е. Без излишен шум. Дали ще е с такова мнение и след премиерата на версията на Гуаданино? 

P.S. Не гледайте на тъмно...

филм трейлър новина

бюлетин

още реакция