Тарантино: „Исках да извадя Шарън Тейт от образа на жертва“.

Филмът „Once Upon a Time in Hollywood“ с рекорден боксофис през уикенда.

Всички любители на киното отброяваха със затаен дъх дните до премиерата на дългоочаквания Once Upon a Time in Hollywood на Тарантино. Премина и първият уикенд (т.нар. opening weekend) в САЩ, който отбеляза абсолютен боксофис рекорд във филмографията на Тарантино.

Дуетът ДиКаприо/Пит успя да победи дори "Гадни Копилета" (2009)... с 40 милиона долара за уикенд. Once Upon a Time in Hollywood е най-скъпият филм на Куентин Тарантино - с бюджет от цели 90 милиона долара.

Но не цифрите са акцентът в любовното писмо на режисьора, както той сам нарича произведението си, а именно желанието на Тарантино да промени представите за образа на Шарън Тейт, необикновена холивудска звезда, съпруга на Роман Полански, убита едва на 26 години. В ролята на Тейт и към страхотната мъжка компания се присъединява Марго Роби, която, по думите на Тарантино, успява да помогне на Тейт да избяга от сянката на Чарлс Менсън, чиято последователка, Сюзан Аткинс, убива бременната в осмия месец актриса. По особено жесток начин.

Направих истинско разследване за Шарън. Истината е, че се влюбих в нея. Тя е била изключително приятна личност. Всички приятели и познати на Тейт споделят едни и същи неща за нея. Била е жена, пълна с доброта и любезност. И с невероятна красота. Знам, че звучи прекалено хубаво, за да е истина, но ви уверявам, че всичко, което съм открил и прочел за нея, води до едно твърдение - Шарън Тейт е била прекрасна. За съжаление, личността й до голяма степен е определена от убийството й. Именно затова реших да я представя извън познатите рамки и да се фокусирам върху деня й - да й позволя да се разходи из Ел Ей, да се оставя на деня й да ни отведе нанякъде. Да изведа Шарън от сянката на жертва. Тя е много повече.

Това признание на Тарантино мигновено покачва и очакванията към Марго Роби, в чиито талант обаче няма място за съмнение. Едно е сигурно: всичко ще стане ясно на 16 август, когато е премиерата на Once Upon a Time in Hollywood в България. 

Ще успеем ли да видим една различна Шарън? Ще разберем ли повече за болезнената мистерия? Приятно ли ще е пътешествието с Лео Ди Каприо в ролята на залязваща звезда и Брад Пит, в ролята на негов каскадьор? 

Със сигурност. По онзи особен начин, на който само Тарантино е способен.

 

бюлетин

още реакция