Да рисуваш музика vol.3: рубриката на Borislavawillnevermadeit

Какво се случва в главата на илюстраторите, докато слушат хубава песен?

Време е за рубриката на Борислава Караджова (Borislavawillnevermadeit). В собствената си музикална колонка Борислава ни представя нови артисти, които я вдъхновяват и я карат да рисува по музика. А АртАкция винаги е искала да разбере какво провокира илюстраторите да застанат пред белия лист. Днес Борислава ни представя Tierra Whack. Истинско бонбонено момиче.

Тierra е на 23 и е от Филаделфия. Първоначално започва перформва като Dizzle Diz,  но бързо се връща към истинското си име. Става доста куул като пее на Pitchfork Music Festival и получава наградата на Pitchfork “Best New Music” , а Аsap Rocky и Мeek Mill не спират да я хвалят.

Страхотна е, албумът й “Whack World” е 15 мин, като всяка песен е по 1 минута дълга. Клипът също е е 15 минути и има кучета, перуки, неони и бонбони. Прилагам доказателство:

Клипът и целият албум преминават през всичките й настроения като скръб, радост, раздразнение, безгрижие и самолюбие. И защото винаги я е дразнело, че има устновена рецепта да си успешен певец, а тя никога не е искала да се отегчава на сцената, пеейки песни с едно и също звучене, решава да изглежда и да пее различно.

Като повече хора днес, и тя преслушва албум за 30 секунди, за да прецени дали изобщо е нейното нещо и не искала да досажда на света със 17 песни по 4 минути. 

И ето толкова просто, всичко сега се събира в 15 мин.

Гледайте я, не само я слушайте. Целият албум е еye candy.

 

бюлетин

още авангарт