Да рисуваш музика vol.2: рубриката на Borislavawillnevermadeit

Какво се случва в главата на илюстраторите, докато слушат хубава песен?

Време е за рубриката на Борислава Караджова (Borislavawillnevermadeit). В собствената си музикална колонка Борислава ни представя нови артисти, които я вдъхновяват и я карат да рисува по музика. А АртАкция винаги е искала да разбере какво провокира илюстраторите да застанат пред белия лист. През втората седмица от съвместното ни предизвикателство Борислава ни представя Coast Modern.

Dai Ruiz

Наскоро ми казаха, че кoгато станеш на 30 години спираш да възприемаш новостите музикално отношение и никога повече нищо не ти харесва. Именно затова сега постоянно искам да намирам нова музика. Coast Modern се появиха в Discover Weekly в Spotify. И естествено, отново с кавър, този път на Electric Feel на MGMT. Получило им се е страхотно!

 Другото, което ме грабна веднага, бяха кавърите на всичките им песни. Те са илюстрирани от Dai Ruiz, която е в тропическо настроение и страшно много пасва на музиката им. Естествено, попадат на нея в tumblr и тя е единственият артист, с когото са работили до момента по всичките им сингли, както и по дебютния им албум “Coast Modern” . Той излиза през 2017 г. и е записан е изцяло в апартамента на Тrapp на отворени прозорци, в компания с градския шум. В едно от интервютата си споделят, че целта на албума им е да те предизвикат да направиш нещо "арт", когато го чуеш. Какво по-хубаво от това? 

Втория си албум пък искат да запишат на морето. Мечта ми е този живот.

Фотография от Mira Sarwar

 

бюлетин

още авангарт