Висша любов за висшата мода на Ив Сен Лоран

Гаспар Ное режисира късометражен филм за предстоящата лятна колекция на бранда.

Висшата любов много прилича на висшата мода – понякога неразбираема, смущаващо красива, свещено елегантна и пареща при допир. Никак не е сътворение за ръцете, телата и умовете на всички хора, които крачат по този объркан свят. Подхожда само на онези, които могат с увереност и комфорт да приплъзнат голото си тяло в плата, докато не се почувстват едно с тежката коприна, леките пера и ефирните материи. 

Висшата любов и висшата мода нямат нужда от въпроси и отговори, излишни са им думите и словоблудствата. Не се нуждаят от защита, не се борят. Те са такива, каквито са. Изящни и смущаващо съвършени в очакване на телата, които тръпнат от вълнение за първия допир.

Тази година екстравагантният френски режисьор Гаспар Ное хваща за ръка Шарлот Рамплинг, за да заедно създадат мрачен и шикозен късометражен филм, с който да засвидетелстват любовта към работата на непрежалимия Ив Сен Лоран.

Часовникът тиктака нервно и отброява осем минути. На екрана се отброяват мечти и напрежения, а декадентство и опасност се разминават с дългите си крака по червения килим. Будят се лениво и желанията за смисъл, естетика и нервен копнеж по любовта. Динамичната мелодия на парчето I Feel Love ни кара да го изкрещим от върха на света, докато се наслаждаваме на срещата между Ное и Рамплинг, крал и кралица по следите на изгубената мода. 

Лятото идва през януари и среща копринени кожи с кадифени коси, напрягащи и предизвикателни ярки червени светлини, любими на Гаспар Ное, тежки бретони и луксозни полилеи и дрехи, наподобяващи най-високата изящна поезия и най-скъпото шампанско. Късометражният филм е бягство от 8 минути, в които луксът, пищността и истинската красота се разхождат под светещите кристални полилеи на алтернативната реалност – тази на творците, които и светът да се срива, никога няма да спрат да живеят за своя смисъл и да се борят за това да направят този толкова грозен свят едно малко по-красиво и лъскаво място. Така, както обичаше да твори един от най-добрите, класни и изтънчени дизайнери на нашето време Ив Сен Лоран – момчето, което до последно не спря да прекроява модата и да живее за всичко висше.

Късометражният филм е продуциран от креативния директор на Saint Laurent Антъни Вакарело  (Anthony Vaccarello) и цели да запознае света с предстоящата иконична лятна колекция на 2021 г. 

бюлетин

още авангарт