„Свят в пламъци“: в центъра на човешките истории по време на война

Стаси Айви се среща с актьори от новия сериал по Epic Drama, който силно препоръчваме.

Новият сериал по канал Epic Drama - “Свят в пламъци” е вдъхновен от събития около Втората Световна война, които са разказани през човешката гледна точка. Преплетени истории от цяла Европа, любов, неочаквани приятелства и загуба са в основата на сериала, който освен че залага на нови и свежи лица за главните си роли, разчита и на обичани актьори, сред които Шон Бийн, Хелън Хънт и Лесли Манвил.

Няколко талантливи млади актьори допълват актьорския състав и се включват с огромен ентусиазъм в грандиозната продукция, заснета на много локации и преплитаща всякакви герои. Срещам се с трима от тях на събитие в Лондон, където всички трепетно очакваме да видим първи епизод. 

Ирса Дали-Уорд

Ирса Дали-Уорд е в ролята на Кони – най-добрата приятелка на главната героиня Луис. Двете работят във фабрика през деня, но вечерно време са на сцената под светлината на прожекторите, където пеят, а Кони свири и на пиано. Образите са вдъхновени от истинската баба на създателя на сериала и нейната най-добра приятелка. Самата Ирса е изключително интересна, тъй като екзотичният й външен вид и таланти й позволяват да работи като модел и певица още в тийнейджърските си години. Автор е и на автобиографична книга – “The Terrible”, която има страхотни отзиви в най-големите медии по света. Семейството й е от Ямайка и Нигерия, но тя е израснала в Англия.  

“Било е такова интересно време за жените, имали са много възможности”, разказва Ирса за “Свят в пламъци”. “Жени, работещи във фабрика, вечер са били изпълнители. Направихме много проучвания върху това как са се движили, как са се наслаждавали на музиката и какво е било възможно за тях по това време. Когато мащабът на продукцията е от такъв размер, си даваш сметка, че всъщност става дума за близки човешки истории, които са могли да се случат дори вчера. Те са искали да оставят следа.” 

А защо самата Ирса иска да разказва истории?

Има толкова начини да го правиш, да можеш да потопиш някой друг в обстоятелствата на определено време. Бях много малка, когато осъзнах това, едва стигах до ръба на масата!

Паркър Сойърс

Паркър Сойърс е американски актьор, който живее в Лондон и е в ролята на Албер - музикант, който се влюбва в доктор. В образа на неговия любим влиза Брайън Смит, познат ни от сериала на сестри Уашовски – “Sense 8”. На двамата се пада нелеката задача да запазят любовта си. Самият Паркър, освен актьор е и музикант.

“Моят герой е душата на партито! Говоря с френски акцент, учил съм френски в училище. Героят ми Албер е тъмнокож, гей е, живее в Париж и има гадже, който е бял и американец. Интересно е да се изследват реакциите на обществото, особено по онова време. Дядо ми е джаз саксофонист и имаше 12 братя и сестри, всички от тях свирят на инструменти. Страхотно беше да снимаме сцените в клуба, имаше и една, в която свирихме на живо и беше огромно преживяване.“

На Паркър се отдават и езиците - в края на разговора ни ми казва “благодаря” на чист български. 

Блейк Харисън

Блейк Харисън е британски актьор, добре познат на местната публика, тъй като се е появявал в редица сериали, включително и доста успешния “Един много английски скандал” с Хю Грант и Бен Уишоу. В “Свят в пламъци” той е в ролята на Стан Радингс, за чийто образ Блейк впечатлява с подготовката си по темата за Втората Световна война.

“Стан е войник в британската армия и е дясната ръка на главния герой Хари Чейс”, разказва актьорът. “Той е посредник между другите момчета и Хари, които смятат, че позицията му в армията е незаслужена. Двамата са приятели, въпреки че отношенията им невинаги са гладки. Подготвях се много с информация за войниците по онова време - униформите им, екстремните лишения, на които са били подложени. Продължават да ме впечатляват историите на обикновените хора, чиито животи са преобърнати от екстремни обстоятелства. Смятам, че сериалът много ще допадне на зрителите и много се гордея с това, което направихме”, добавя с усмивка Паркър Сойърс. 

Запознайте и с част от другите актьори – Джона Хауер-Кинг, Джулия Браун и Борис Шиц на специално събитие във Варшава:

Нов епизод на “Свят в пламъци” очаквайте всяка неделя по канал Epic Drama с повторение в четвъртък.

бюлетин

още авангарт