Карла Гуджино и фаталната Джет

Добро телевизионно предложение за есенните нощи.

Карла Гуджино е oт онзи тип актриси, които могат да изиграят майка, леля, фатална жена, злодей, приятелка, прикована към леглото съпруга, дългокрака съблазнителка. В този смисъл, тя няма проблем да е гола на екран.

Кариерата на Карла стартира, когато тя е на 18 години, минава през малки роли в телевизията, за да стигне до големи и значими такива. Кариерата й, като на голяма част от актьорите в Холивуд, преминава през семейни филми, за да акустира в две неща, които комерсиалният потребител харесва – фаталност и сексапил. 

Още в клипа на Bon Jovi – Always става ясно, че Карла е чувствена и секси, но ролите й след това само затвърждават твърдението. От Sin City до Californication актрисата намира ниша, която й пасва като добре ушита рокля. 

Последният продукт, в който може да се насладите на дългите крака и приятната чувственост на тази брюнетка, е сериалът Jett. Продукцията на Cinemax може да бъде гледана у нас на HBO GO и е горещо препоръчвана, независимо дали сте фен на подобен жанр (смес между екшън, драма, трилър) или не. Ще ви хареса. 

Карла Гуджино влиза в ролята на Дейзи Ковалски – Джет, високоскоростна и класна крадла, която изкарва прехраната си в свят на мафиоти и измамници. Историята започва с обикновена измама, за да се превърне  задъхана игра на котка и мишка, като ролите се сменят постоянно. 

Джет е наета от своя приятел и изключително опасен престъпник Чарли Буделиер, за да открадне красив пръстен от негов съперник и друг криминален субект Милан Бестик. На пръв поглед простата, макар и опасна задача, се превръща в нещо друго. Оттук насетне сюжетът и ситуациите, в които Джет и нейните съмишленици започват да се озовават, се оказват все по-опасни, все по-лоши и все по-фатални. А историята се оплита все повече.

Нищо в Jett не е такова, каквото изглежда, както често се случва в живота. "Няма нищо по-измамно от очевидния факт“, казва Артър Конан Дойл и създателят на сериала – Себастиан Гутиерез използа тази максима по най-правилния начин. Кани зрителя на пътешествие из тъмните кътчета на измислен, но много приятен криминален свят. 

Като хамелеон, който си сменя цвета в зависимост от ситуацията, сериалът скача от време във време – назад и напред, сменя тона и краските си, както и персонажите, които стоят в центъра на всеки епизод, за да накрая разкаже една проста история за отношения и предателство. Може би това е най-точната тема на сериала, но ако сте фенове и на друг тип удоволствия, в него ще откриете още екшън, кръв и зли мъже и жени.

Във вселената на Jett няма разделение на добри и лоши. Цари приятен хаос, заради времевите линии, които постоянно ни водят към миналото или към настящето. А зрителят изпитва болезнена нужда да научи повече. Jett e цветен, натрапчиво горчив бонбон. Дразни те, обърква те, не ти дава едностранен отговор, а задава още въпроси.

В свят на еднотипни криминални трилъри, този е глътка свеж джин с тоник, с повече лимон.   

В центъра на целия този вкусен хаос, стои на високи токчета, в тясна пола и с фатално излъчване именно тя, Карла Гуджино. Компания й правят Елена Аная, Джанкарло Еспозито и Майкъл Аронов. Към тях добавяме и още куп млади и нови имена и лица.

Много малко хора у нас пишат и говорят за Jett. Което е крайно нечестно. На фона на тоновете телевизия, човек понякога изпуска разни дребни перли, които иначе ще му се усладят. Jett e такъв сериал. И ако чакате края на лятото, за да вперите поглед в нови сериали, то може да му дадете шанс. 

Един епизод е достатъчен, за да разберете, че това е вашият джин с тоник.      

Предвид финала на сезона се очаква да има втори такъв, макар от Cinemax да не са потвърдили официално. 

бюлетин

още авангарт