Fashion Days – всички твои метаморфози!

Гласувай за най-добрата актьорска #метаморфоза и спечели ваучер от Fashion Days

мн. метаморфози, ж.

1. Преминаване от една форма в друга чрез приемане на нов външен вид и функции. 
2. Прен. Пълна промяна, видоизменение.

Всички знаем какво е метаморфозата, но понякога забравяме колко красива и нужна може да бъде тя. Тазгодишното издание на кино-литературния фестивал Cinelibri минава именно под мотото „Метаморфози“, не само за да отбележи 140 години от рождението на великия Франц Кафка, но и за да ни напомни колко важно е да приемаме промяната с широко отворени ръце, да не се страхуваме от новото и да не бягаме от предизвикателствата. Личната метаморфоза е нещо, от което всеки се нуждае в един или друг момент, дали за да излезе от кутията или пък от рутината, да се предизвика и да разцъфне. Преминаването от една форма в друга е нещо съвсем естествено за актьорите. Ако обикновения човек има нужда от някаквo по-специално събитие в живота си, което да го накара да се измени външно и вътрешно, при актьорите това се случва ежедневно. А кой би могъл да ги разбере по-добре от креативния екип на Fashion Days, който всеки ден преминава през метаморфозите на добрия стил. Именно заради това, тази година, Cinelibri и Fashion Days са ви подготвили селекция от най-впечатляващите актьорски #Метаморфози! Остава ви съвсем малко време, за да гласувате за най-добрата #Метаморфоза в конкурса на Fashion Days, от който имате възможност да спечелите ваучер за пазаруване на стойност от 300 лв.

Вижте 9 от най-добрите актьорски превъплъщения в 9-тото издание на фестивала Cinelibri!

Великолепната Ема Стоун в спиращия дъха филм на Йоргос Лантимос „Клети създания“! 


Първата актьорска #Метаморфоза, която ви представяме е на Ема Стоун в „Клети създания“! Актрисата буквално претърпява чудовищна актьорска метаморфоза, превъплъщавайки се в необикновената Бела Бакстър. Всеки, който успя да се докосне до магията на този филм, остана удивен от майсторството, с което Ема Стоун влиза в своя образ. А костюмите, ах … просто ни оставиха без думи.

Франц Роговски в „Любо“! 


С главна роля в „Любо“, Роговски за пореден път доказва дори физическите си способност да овладее поверения му образ по дяволски добър начин, от езика на тялото, начинът, по който героят му говори, до промяната на погледа му, който след редица разтърсващи събития става тъмен и блуждаещ. Любо е човек представление, способен да влезе в ролята на клоун, танцьор, музикант и какво ли още не. 

Точно това ни показва и Франц Роговски, който според нас прави една от най-запомнящите метаморфози на тазгодишния фестивал Cinelibri!

Невероятната #Метаморфоза на Пиерфранческо Фавино в „Капитанът“! 


Италианецът, познат ни от редица любими филми, а също и от миналогодишния фестивал Синелибри с главна роля в „Колибрито“, определено умее да въздейства на зрителите и да ги накара да повярват в историята му. „Капитанът“ разказва действителната история на Салваторе Тодаро, който спасява живота на моряци от вражески кораб, оцелели след потъването му, застрашавайки безопасността на собствената си подводница и нейния екипаж. Образът, поверен на Пиерфранческо Фавино оживява на големия екран благодарение на способността на актьора да се впуска безразсъдно и смело във всяка една роля.

Разбира се, че няма как да минем и без българско присъствие в предложенията ни за най-добра актьорска #Метаморфоза, които селектирахме заедно с приятелите ни от Fashion Days, които много добре знаят, какво значи да (се) преобразяваш. 

Представяме ви Свежен Младенов като чорбаджи Юрдан в „Чума“!