Великите любовни писма: Джони Кеш до Джун Картър Кеш

Педставаме някои от най-красивите обяснения в любов.

Писмото, което Джони Кеш пише на Джун Картър Кеш, е обявено за най-великото любовно писмо на всички времена в анкета през 2015 г. Класирано е преди обяснението в любов на Уинстън Чърчил до съпругата му Клементина и това на Джон Кийтс до Фани Браун.Написано по случай 65-ия рожден ден на Джун през 1994 г., писмото в няколко кратки и семпли изречения рисува огромната крепост на любовта им. Тихо е. Не изисква прелистване на огромни страници. Лишено е от силни метафори и подсладени сравнения. То е просто илюстрация на един мъж, който няколко десетилетия обича своята жена. И иска тя да го знае.


И Кеш, и Картър умират през 2003 г. след 35 години брак, но обичта им продължава да живее и след тях. Наздраве за безсмъртните влюбени.Joel Baldwin - LOOK Magazine, April 29, 1969. p.72

23 юни 1994 г.


Одензе, Дания.


Честит рожден ден, принцесо,


Остаряваме и сякаш свикваме един с друг. Разсъждаваме еднакво. Четем мислите си. Знаем какво иска другият, без да се налага да го питаме. Понякога малко се дразним. Понякога дори се приемаме за даденост. 


Но от време на време, като днес, размишлявам върху това и осъзнавам какъв късметлия съм, че споделям живота си с най-великата жена, която някога съм срещал. Ти все още ме очароваш и вдъхновяваш. Правиш ме по-добър. Ти си обектът на моето желание, земна причина номер 1 за моето съществуване. Обичам те много силно.


Честит рожден ден, принцесо.


Джон

бюлетин

още рестарт