Превърти играта на пътешествията с тези 3 приложения

В сезона на големите пътувания тежката артилерия на приложенията идва на помощ.

Отдавна загърбихме организираните екскурзии и там започна веселото. С разшифроването на всяка нова дестинация и разкриването на скритите ѝ съкровища. Обичаме адреналина преди срещата с непознат град. И набелязването на завоевания по картата му – ъндърграунд галерии, скрити клубове, ресторанти с рядка кухня и партита, които се случват веднъж на много луни. Обичаме free туровете и историите на местните. Гмуркаме се и на сляпо. И често в разходките до пълно изтощение пред погледа ни изплуват най-фантастичните открития. Както и паметните истории, които остават с нас дълго след всяко пътуване. 

Преди да отворим куфара и да подредим в него всичко необходимо за приключение, първо отваряме няколко приложения на телефона си. За да сме сигурни, че няма да се разминем с нещо велико на хоризонта. 

DOJO

DOJO е разковничето как да превъртите играта, докато опознавате дебрите на Париж и Лондон. Всеки ден това бижу селектира за вас събитията и новините, които си струва да превземат вниманието ви. С него получавате на длан най-добрите барове и ресторанти, ексклузивни партита, откривания на pop-up магазини и още безценни подсказки, по-често скрити от окото на класическия турист, който преследва топ забележителности. 

Линк: https://www.dojoapp.co

Картите USE-IT 

Длъжни сме да ви предупредим! Тези карти са обсебващи и пристрастяват както в дигиталния си вариант, така и на хартия. След като се сдобих с физическите копия на три от тях – тези на Будапеща, Болоня и Никозия, бях готова да замина за всеки град, в който съществуват, за да продължа колекцията си. Първо – безумно красиви са. Всяка е различна и се рисува от местни артисти с пищно количество талант. Второ – абсолютно полезни и приложими са. Защото не са създадени с комерсиална цел и непрекъснато се ъпдейтват. С идеята да останат актуални и смислени. Това е и причината карти, които преди време са били налични на сайта и приложението, месеци по-късно да липсват, защото се обновяват. 

Истински ценни са, защото ви превеждат из старателно подбрани препоръки на локални агенти от различни сфери. За да опознаете вкусната храна, красивите фрески, запомнящите се гледки и музикалните събития в града, който ви приютява. Съдържат и забавни хинтове как да разберем по-добре местните и културата им. Което си е свеж бонус. 

Имате един такъв и от мен – ако на сайта липсва карта на дестинацията, която ви предстои, потърсете във Facebook фен страницата на Use-it и съответния град. Преди време имах подобен случай с Милано. Предстоеше ми поредно пътуване до града и исках да видя алтернатива на всичко, видяно до момента. Потърсих карта на сайта им, но такава лисваше. Тогава проверих във Facebook, от любопитство дали все пак не са имали – и бинго, фен страницата им беше там. Картата се обновяваше, писах им с молба да ми изпратят PDF с предишната и те се отзоваха. Останалото е история. Готина история. 

Линк: https://use-it.travel/home

LIKE A LOCAL

Когато видиш препоръка от Huffington post, CN traveler и Mashable, е трудно да се въздържиш да не свалиш каквото и да било на телефона си. Съветите в апликацията отново са на местни и обхващат огромна палитра от жокери – барове, кафета, ресторанти, магазини, нестандартни туристически турове и активности. И хубавата част – обобщава огромно количество градове, пръснати по целия свят. Още по-хубавата – може да задавате и въпроси в приложението от всякакво естество. Като този откъде да си наемете костюм за карнавала в Рио. Не е зле, нали?

Линк: https://www.likealocalguide.com/pages/mobile-app/

барове бар лято,

бюлетин

още рестарт