5 любими коледни реклами

АртАкция обича добре разказаните истории, независимо от формата.

Обикновено по това време на годината пощенските ни кутии (аналоговите и дигиталните) биват затрупани от ненужни, грозни коледни брошури или картички с безброй намаления, промоции, светещи елхи и други кичозни елементи. Телевизиите пък ни припомнят колко лесно и бързо можем да спечелим от лотарията, стига наред с намалената пуйка да си закупим билет.

Може би затова решихме да си подарим малка рекламна алтернатива. Периодът около Коледа винаги е особено вълнуващ за онези, които като нас следят коледните кампании и с нетърпение очакват тези на любимците си. Събрахме няколко рекламни клипа, които традиционно си пускаме всеки декември. Някои от тях са по-сладникави от други или пък по-малко трогателни, но онова, което ги обединява, е добре разказаната история, която те кара да отделиш време и да се насладиш на резултата от огромния труд, който стои зад тези иначе малко минути.

Еnglish for Beginners, Allegro, 2016

Трогателно полско бижу, което със сигурност ще ви накара да се обадите на онези, които обичате, но са далеч от вас. И не само, защото е Коледа. 

Special Because, Boots, 2014

Предвид агенцията, която стои зад рекламата (изключителният екип на Mother), и клиентът, фармацевтичният гигант Boots, резултатът няма как да не е затрогващ. 2014-та година коледната надпревара за най-добър рекламен клип беше доста оспорвана, но Boots определено попадна в челните места. Вижте защо:

Man on the Moon, John Lewis, 2015

Коледните кампании на John Lewis традиционно са най-дългоочакваните през годината. С тази реклама от 2015 година достигнаха други измерения в изкуството да разказваш добре. Без думи. 

1914, Sainsbury’s, 2014

3 минути и 40 секунди кино по действителен случай. На 25 декември 1914 година британските и германски войници сключват коледно примирие. Продажбите от шоколада, последвали рекламата, отиват за благотворителност на семейства на ветерани.

The Long Wait, John Lewis, 2011

Една от най-добрите реклами на John Lewis и безспорен фаворит за 2011 година. А и въобще. 

бюлетин

още рестарт