D2, които ни заведоха до Марс

Разговор с любимата ни група в разгара на клубното им турне.

Новото парче на D2 ме грабна от първо слушане. Не защото съм един от най-верните им фенове или защото съм слушал всичките им песни. Не защото не пропускам техен концерт и сме били заедно на сцена. Не защото са супер земни пичове, правещи качествена българска музика. Просто самата продукция "Марс" е просто прекрасна. И като визия, и като звук. Говоря за видеоклипа, дело на режисьора Валери Милев. Не съм виждал толкова красив видеоклип. Камо ли направен по нашите ширини. Потърсих момчетата в самото начало на клубното им турне из страната. Точно преди да отлетят към Червената планета, за да посвирят и там малко. За мен е удоволствие да споделя с вас разговора ни, специално за АртАкция.

Момчета, наскоро представихте нова песен и видеоклип. Разкажете повече. 

Дидо: Много сме щастливи от осъществяването на "Марс”. Това беше проект, по който работихме почти две години. Дадохме "много кръв”, и фактът, че песента и видеото се харесват толкова много, ни изпълва с чувство на удовлетворение.

Дидо, честита победа във "Фермата”! Как ти се отрази фермерският живот? Зареди ли те с нов хъс за рокендрол?

Дидо: Благодаря. Фермата ми се отрази освежаващо, отрезвяващо и съм зареден да опитвам нови преживявания, да видя нещата отстрани и да преосмисля доста. Естествено, и да правя музика, по най-добрия начин, на които съм способен.

Едно от нещата, заради които ви харесвам, е именно постоянното търсене на различно звучене през годините и решението да не стоите на едно място, чисто музикантски. В тази връзка - какъв е всъщност стилът на D2?

Митко: Такива сме и като хора, не обичаме да тъпчем. Нямам представа какъв точно "се води” стилът ни.

Прави ми впечатление, че все повече се ориентирате в някаква по-мелодична посока – поне "Марс” е такова парче. Такава ли е линията, която предстои да следвате занапред?

Митко: Може би е такава... сигурно е от остаряването... пардон – помъдряването.

Предстои ви турне из страната. Кога и къде?

Дидо: Клубното турне ни е много любимо! Близко, интимно, непринудено и много истинско. Стартирхаме от Пловдив на 14 ти февруари, на друга знакова дата- 8-ми март, сме в Бургас, ще минем през всички големи, средни и малки градове. Има все повече яки български клубове, ще ги обиколим и ще представим най-доброто от нас. Всички дати са публикувани на нашата фейсбук страница.

Догодина D2 става на 20. Това е сериозна цифра. Подготвяте ли материал за следващ албум или още е рано да се каже?

Митко: Направих няколко демо версии, всички от групата ги харесват. Ще има албум догодина!

Кои са бандите, които ви вдъхновяват?

Дидо: Всички рок класици- Led Zeppelin, Rolling Stones, The Beatles, AC/DC. Както и новото поколение: Kings of Leon, biffyclyro, Foo fFghters…

С какво се занимавате извън музиката?

Дидо: С нищо. 

Митко: Пак с музика.

Яшо, ти наскоро се върна в D2 след дълго отсъствие. Как се чувстваш отново сред тях?

Яшо: Чувствам се страхотно, сякаш съм си у дома. Ще дам всичко от себе си за моята група.

Какво бихте пожелали на читателите на АртАкция?

Дидо:  Да са здрави, да се радват, че има млади, български артисти, които правят хубава музика и да слушат музика на живо! 

бюлетин

още интеракция