Ексклузивна среща с Ел Фанинг

Младата актриса споделя преживявания около новия сезон на хитовия сериал „Велика“

Тя е само на 25 години, руса, стройна и красива, но и също толкова талантлива. Ел Фанинг, родена през 1998 г., e по-младата сестра на вече набралaтa популярност Дакота Фанинг. Двете имат само четири години разлика и са много близки. Първата роля на Ел е като по-малката версия на героинята на сестра си в „Аз съм Сам“, a след това се появява и във „Вавилон“ и „Странният случай на Бенджамин Бътън“. По-предизвикателната ѝ роля е в психотилърът на Джей Джей Ейбрамс – „Супер 8“, а след него на по-осъзната възраст идват и ролята на Аурора в „Господарка на злото“, провокативният „Неоновият демон“ и „Дъждовен ден в Ню Йорк“ на Уди Алън. Тя става и най-младият член на журито на фестивала в Кан през 2019. 

През 2020 г. излиза и сериалът, който ѝ носи няколко престижни номинации – „Велика“ – сатира, донякъде базирана на живота на Екатерина Велика, но направена през призмата на сценариста на „Фаворитката“ Тони Макнамара. Нейната Екатерина минава през купища забавно щури и понякога абсурдни ситуации редом до Петър III, при когото пристига първоначално в Русия. Актьорът Никълъс Холт ѝ партнира великолепно в тази история, която се завръща за трети сезон в HBO Max.


Преди няколко дни бях на едно събитие, на което обсъждахме Екатерина Велика и нейната история, и ми е интересно всъщност каква част от истинската Екатерина вложи в твоята?

Както знаеш, в нашия сериал често си позволяваме своеволия с историческите факти и малко променяме нещата. Въпреки че голяма част от сюжета е измислица и предимно за забавление, създателят Тони Макнамара всъщност е направил сериозно проучване. Той знае толкова много за самата Екатерина и нейното царуване, което действително е много основополагащо – тя въвежда образование за жените, обръща внимание на науката, изобретила е увеселителното влакче! Последното е факт, който и ние сме включили. Когато казвам на хората, не винаги ми вярват. Тя дава начало и на ваксините, което е много интересно, тъй като предишният ни сезон беше по време на ковид и изведнъж бяхме много в тенденцията, без да искаме. Тя е толкова прогресивен монарх и е огромно съжаление, че най-познатият факт за нея е този за коня. Твърдението, че е правила секс с кон, е ранен пример за това как жените биват съдени за изборите им. Тя просто е била много разкрепостена сексуално и е имала много любовници. Обичала е секса и е била свободна да го покаже, а чрез този откачен слух са се опитали да ѝ попречат на тази освободеност. Имаме го и в сериала, разбира се, така че има исторически факти в него, но не бих го използвала като урок по история! 

Сигурна съм, но лично на мен сарказмът на сериала толкова ми допада, както и връзката на Екатерина с Петър III. И двамата имат купища проблеми...

Имат, да, доста сложни персонажи са и любовта и омразата живеят в опасна близост при тях и непрекъснато очакваш да се върнат ту към едното, ту към другото. Бих казала, че това е голяма част от трети сезон – успяват да намерят път един към друг, учат се как да се грижат за детето си, как да бъдат женени и въобще могат ли да бъдат нормална двойка? Затова отиват на терапия, да видим какво ще стане...


Много е забавна тази част! Вие с Никълъс сте страхотни в тези роли и химията, която имате е невероятна. Той е толкова подходящ за ролята! Как се сработвате толкова успешно?

Той е повече от подходящ за ролята, макар че това не е точно комплимент. Не споделя ужасните черти на Петър, но Ник има невероятно чувство за хумор. Непрекъснато ме кара да се смея и е толкова талантлив, особено в комедийния ритъм. Предизвикваме се и работим по много сходен начин, може би защото и двамата сме били деца актьори. Израснали сме заедно на снимачни площадки и сцените ми с него са едни от най-страхотните ми спомени по принцип. Наистина ни е много хубаво, а и това са пет години от живота ми! Започнахме сериала, когато бях на 20, сега съм на 25! Толкова много израснах с тази героиня и всички, замесени в историята. С целия екип сме много близки и не би се получило без нито един от нас. Особено когато става въпрос за комедия, трябва да си готов да си уязвим пред тези около теб, и точно това е, което имаме. Ние наистина си казваме всичко и аз ги обичам всичките!

Аз наистина съм голям фен на шоуто – хем е модерно, хем е епоха и чувството за хумор е страхотно! Благодаря ти много, интервюирала съм и сестра ти преди няколко години.

О, страхотно и тя снима в момента, но се надявам да се видим скоро, ще отида да я посетя.

Приятно ми беше!

И на мен!   

бюлетин

още интеракция