Зад кулисите на „THE LAST OF US: ПОСЛЕДНИТЕ ОЦЕЛЕЛИ“

Ексклузивна среща с актьорите Нико Паркър и Габриел Луна


Базиран на хитовата едноименна видеоигра, новият сериал на HBO Max „Последните оцелели“ ни пренася в разрушен от глобална пандемия свят. Закоравелият наемник Джоел получава поръчка да изведе нелегално Ели от карантинната зона. Това, което започва като задача за пари за Джоел, скоро се превръща в брутално и сърцераздирателно пътуване, тъй като и двамата трябва да прекосят САЩ и оцеляването им зависи един от друг. В техните роли виждаме великолепния Педро Паскал и младата звезда Бела Рамзи. Двамата са участвали и в „Игра на тронове“, но в различни сезони. 

Сред другите герои, с които се срещаме още в първи епизод, са дъщерята на Джоел – Сара, и брат му – Томи. Техните роли се изпълняват от актьорите Нико Паркър и Габриел Луна, с които си говоря виртуално.


Нико Паркър е 18-годишната дъщеря на актрисата Танди Нютън и на режисьора на „Мама мия“ Ол Паркър. Има по-голяма сестра – Рипли, и по-малък брат – Букър. Дебютът ѝ в киното е в „Дъмбо“ на Тим Бъртън, участва и с майка си в „Игра на спомени“, а сега влиза в ролята на Сара. 

Нико, за мен е удоволствие, много ми беше интересно да гледам началото на сериала. Сара ми се струва много смела. Кажи ми повече за нея.

НИКО: Мисля, че наистина е много смела и привързана към семейството си, което много ми допада, и е по-развито, отколкото в играта. Тя е много мила и сладка, което прави съдбата ѝ и някои от нещата, които ѝ се случват, още по-нечестни. 

Колко знаеше за играта, преди да влезеш в света на сериала?

Като бях по-малка, гледах няколко човека, които играеха. Аз самата не съм, но ми беше интересно да наблюдавам. Те толкова се ядосваха, като губеха, и бях много запозната с героите. 

Как се работи с Педро?

Той е невероятен, най-добрият, и съм сигурна, че който и да попиташ, ще ти каже същото. 

Убедена съм! Не го познавам лично, но съм сигурна. 

Прекрасен е, много забавен, чаровен и харизматичен – всичко, което очакваш. Това, че ми е приятел, е едно от любимите ми неща в този сериал, звъня му непрекъснато и го карам да правим нещо заедно. Освен това е безкрайно талантлив!

Срещала съм се с майка ти за първи сезон на „Западен свят“ и, гледайки сега сериала, имаше моменти, в които ти толкова ми напомняше на нея. Сигурно го чуваш често!

О, да, много. Понякога и на мен ми се случва, като се погледна, да се шокирам колко я виждам в себе си. Но не е толкова често, може би защото прекарвам много време с нея. В повечето случаи виждам колко сме различни като черти, но в мимики, смях или движение на веждите например съм забелязвала колко си приличаме. 

Усещаш ли актьорството като нещо, което искаш да правиш в живота си и за което си готова, не само заради семейството си?

Мисля, че в този момент е нещо, което искам да продължа и да имам дълга кариера. Но като бях по-малка, имах толкова други желания – исках да съм ветеринар, певица, бях убедена в таланта си за това, танцьорка също. Но мисля, че когато участвах в „Дъмбо“, установих, че това е моето място. 

Наистина ми хареса „Последните оцелели” и мисля, че и на много други ще се хареса – защо смяташ, че ще е така?

За феновете на играта има толкова елементи, които ще се познаят и ще им хареса. А за всички останали – героите и техните съдби, има такива, с които да се идентифицираш, или такива, които не разбираш напълно, и се надявам, че хората ще влязат с огромно удоволствие в тази вселена.


Габриел Луна е бил част от успешни продукции като „Агентите на ЩИТ“ и „Терминатор: Мрачна съдба“, а сега влиза в обувките на Томи.

Много харесвам Томи, той е много боен.

Страхотен е, нали?

Да! Разкажи ми за него, за връзката ти с героя и какво ти беше важно да се получи добре?

Исках да подходя с уважение към мястото, където е роден и израснал, където и аз съм роден и израснал – Остин, Тексас. Това носи и много автентичност към персонажа, тъй като разчитам на инстинкта си. Освен това добавих това, което научих от играта за него и някои неща държах да останат точно както са там. Ще има и други случаи обаче, в които ще изненадаме всички, и това беше моят подход. Но предимно вярвах на инстинкта си, ние с Томи вече бяхме свързани.

Ти го харесваш?

Много даже – трябва да харесваш героя. Чрез него показвам най-доброто от себе си – героизъм, любов и идеализъм. Това много ми помогна!

А какво е усещането Педро Паскал да ти е брат?

Страхотно е, не можех и да мечтая за по-добър партньор. Той е от онези хора, които просто обичаш. Когато някой ще играе твой роднина, отиваш на работа с надеждата, че човекът срещу теб ще е готин, вие уж се познавате цял живот. И с него беше точно така, освен че е много талантлив, той усеща и преживява всичко. И двамата сме израснали в Тексас, така че имахме много допирни точки. Много съм доволен, че точно той изигра брат ми. 

Защо смяташ, че хората ще харесат „Последните оцелели“?

Всички взаимоотношения са дълбоки и стават все повече и повече такива, има екшън сцени, визуално е много красив филм – опасно място, което обаче е много интересно за гледане. Така че има любов, екшън, плашещи елементи, има всичко.

А кое ти беше най-трудно?

Часовете, в които снимахме. Видяла си, че всичко е през нощта – това само по себе си идва с предизвикателства. И тъй като снимахме с Калгари през лятото, имахме само по пет часа нощ. И трябваше да работим повече дни. Но бяхме подготвени, а до Нико и Педро се играе толкова лесно. 

„The last of us: Последните оцелели“ е достъпен в HBO Max.


бюлетин

още интеракция