Ексклузивна среща с Алисия Викандер

Холивудската звезда за новия си сериал „Ирма Веп” и майчинството

Наглед крехка и деликатна, тя отдавна е доказала, че не се плаши от сложни роли и физически и психически метаморфози. Алисия Викандер е родена на 3 октомври 1988 г. в Гьотеборг и от малка изпитва увлечение към сценичните изкуства. След няколко по-малки роли в шведски продукции, пробивът ѝ идва с ролята на изкуственият интелект Ава в режисьорския дебют на талантливия писател Алекс Гарланд – „Екс макина“. За него получава номинации за „Златен глобус“ и „БАФТА“ и в следващите няколко години работи почти непрекъснато. Следват мащабният блокбъстър „Седмият син“, с Джулиан Муур и Джеф Бриджис, брилянтният екшън „Мъжът от UNCLE“, където играе редом с Хенри Кавил и Арми Хамър в една забавна шпионска история; участва и в „Джейсън Борн“ с Мат Деймън. А след това идва „Светлината между океаните“ – емоционална история за двойка, отделени от света. Тук Алисия си партнира с може би най-важния мъж в живота си – Майкъл Фасбендър, който в последствие става неин партньор, съпруг и баща на детето й. 

Алисия признава в интервюта, че винаги се раздава максимално за ролите си. За да се превърне в Лара Крофт качва 6 килограма мускулна маса, а ролята, която ѝ носи най-голямото професионално признание „Оскар“ е тази на Герда от „Момичето от Дания“, където си партнира с Еди Редмейн в една по-необичайна любовна история. 

Сега Алисия Викандер влиза в ролята на Мира в новия сериал на HBO MAX “Ирма Веп”. Римейк на френския филм на Оливие Асаяс със същото заглавие, именно Оливие е човекът, който възражда собствената си история.